Και οι διεθνείς ναυτιλιακές εταιρίες στον δρόμο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η πολυεθνική ναυτιλιακή εταιρεία  Maersk και η ιαπωνική γραμμή εμπορευματοκιβωτίων ONE, αναστέλλουν τις εργασίες στη Ρωσία.

Η πολυεθνική ναυτιλιακή εταιρεία Maersk, που εδρεύει στη Δανία, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή κάθε κίνησης εμπορευματοκιβωτίων προς και από την Ρωσία,

όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (1/3).

Η Maersk ήταν μέχρι το 2021 η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία παγκοσμίως και παραμένει εκ των ηγετών του τομέα.

«Εμείς στην A.P. Moller-Maersk παρακολουθούμε στενά και προετοιμαζόμαστε να συμμορφωθούμε με τις συνεχώς εξελισσόμενες κυρώσεις και περιορισμούς που επιβάλλονται κατά της Ρωσίας, ενώ προστατεύουμε τις δραστηριότητές μας και τους ανθρώπους μας λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή εξελισσόμενη κατάσταση», ανέφερε χθες η Maersk σε δήλωση. «Οι προετοιμασίες μας περιλαμβάνουν μια πιθανή αναστολή των κρατήσεων της Maersk από και προς τη Ρωσία στον ωκεανό και στην ενδοχώρα».

Η Maersk είπε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την παράδοση φορτίου που βρίσκεται ήδη στο νερό, με ιδιαίτερη προσοχή στις επιχειρήσεις ψυχρής αλυσίδας για τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα.

Παράλληλα, λόγω των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η ιαπωνική γραμμή εμπορευματοκιβωτίων ONE ανέστειλε όλες τις κρατήσεις φορτίου εντός και εκτός μεγάλων ρωσικών και ουκρανικών θαλάσσιων λιμένων, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα. Ενώνεται με τη Hapag-Lloyd, η οποία ανέστειλε τις κρατήσεις στη Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου, την πρώτη ημέρα της εισβολής.
Σε ενημέρωση προς τους αποστολείς, η ONE είπε ότι αναστέλλει την αποδοχή κρατήσεων από και προς την Οδησσό της Ουκρανίας, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ της Ρωσίας μέχρι νεωτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα