Κολυδάς για κακοκαιρία "Μήδεια": Με μεγάλη διάρκεια ο επερχόμενος χιονιάς

Χειμώνας από το Σάββατο, με κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών που θα προκαλέσουν την κακοκαιρία "Μήδεια", όπως ονομάσθηκε από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χαρακτηριστικό του χιονιά θα είναι η μεγάλη διάρκεια του κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα ενώ το κύμα ψύχους θα κρατήσει όλη την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Θοδωρή Κολυδά.

Η διάταξη των συστημάτων

στην ανώτερη ατμόσφαιρα είναι τέτοια που θα μεταφέρουν τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική Ευρώπη και θα δημιουργηθεί ένα ανώτερο χαμηλό που θα στροβιλίζεται για πολλές μέρες πάνω από την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο τα φαινόμενα θα ενταθούν από το Σάββατο, την Κυριακή θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα και από τη Δευτέρα και μετά θα υποχωρήσουν στα δυτικά και βόρεια.

Επίσης όπως σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς στη σελίδα του kolydas.gr θα έχουμε έντονες χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά μέσο όρο κατά 15 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι από τη Δευτέρα και μετά τοπικά θα φτάσουνκαι τα 9 με 10 μποφόρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα