Κικίλιας: Διευρύνεται η επιτροπή επιστημόνων με καθηγητή ψυχιατρικής

Τη διεύρυνση της επιτροπής επιστημόνων με καθηγητή ψυχιατρικής, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Έκκληση να περιοριστούν οι μετακινήσεις ενόψει των εορτών απηύθυνε και ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ενώ έκανε αναφορές στο εμβόλιο. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη διεύρυνση της επιτροπής των επιστημόνων με τη συμμετοχή ενός καθηγητή ψυχιατρικής.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε αναφορικά με το σχέδιο εμβολιασμών, ότι το «υπουργείο Υγείας, οι συναρμόδιοι φορείς, οι υγειονομικοί,

οι επιστήμονες, άνθρωποι της ψηφιακής τεχνολογίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το σύνολο του κράτους εργάζεται πυρετωδώς για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια».

«Είναι προφανές ότι θα υπάρχουν μικρά λάθη και κάποιες αστοχίες. Θα πρέπει να συντονιστεί το σύνολο της κοινωνίας», είπε ο υπουργός. Κάλεσε τους πολίτες με σύνεση να περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν ώστε «να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

«Ξεκινάμε με το εμβόλιο της pfizer. Έρχεται στη χώρα στις 26 του μήνα και ξεκινάμε στις 27, με τους υγειονομικούς, τους οίκους ευγηρίας και τις ευπαθείς ομάδες. Υπάρχει η δυνατότητα για 2 εκατ. και πλέον εμβολιασμούς τον μήνα. Ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Όχι βιασύνες σε ένα πρότζεκτ που εξήγησα πόσο σύνθετο είναι. Θέλει μεγάλη προσοχή, διαφάνεια με έγκυρα στοιχεία και όχι βιασύνες. Έτσι θα υλοποιήσουμε το σχέδιο, εμβολιάζοντας σταδιακά όλο και περισσότερους», ανέφερε ο Υπουργός.

'Εμφαση στην ψυχική υγεία

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως η επιτροπή των επιστημόνων διευρύνεται με τον καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Βασίλειο Παντελεήμονα Μποζίκα.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι αυξήθηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Υγείας για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης για το 2021 κατά 62% στα 58 εκατ. ευρώ ενώ στόχος είναι να χρηματοδοτηθεί περαιτέρω μέσω χρηματοδοτήσεων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, τόνισε ότι «έχει αλλάξει δραματικά η ζωή και η καθημερινότητα μας». «Η απουσία από τους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας και η απώλεια των δικών μας ανθρώπων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι μας χάσαμε ένα ποσοστό της ψυχικής μας ελευθερίας. Αναπτύσσουμε προγράμματα για ανέργους, ψυχικά νοσούντες και τα παιδιά μας που έχουν κλειστεί μέσα», σημείωσε η κ. Ράπτη και συνέχισε:

«Ο τρίτος πυλώνας είναι ότι έχουμε αναρτήσει οδηγίες και συμβουλές για τους πολίτες που αισθάνονται πίεση. Καλούμαστε να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας. Το lockdown έχει επηρεάσει βάναυσα τα παιδιά μας, καθώς δεν πηγαίνουν στο σχολείο και είναι περιορισμένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα