Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα

Επομένως το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής θα ισχύσει και την επόμενη εβδομάδα, παρά τα όσα ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες.

Tην παράταση των μέτρων για τον κοροναϊό για μια εβδομάδα αποφάσισε και εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε ότι τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του 2021 και ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ισχύσουν μέχρι ημέρα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, θα πρέπει να παραταθούν για μια εβδομάδα ακόμη και να μην υπάρξει καμία αλλαγή.

Επομένως το μέτρο της απαγόρευσης της

μουσικής θα ισχύσει και την επόμενη εβδομάδα, παρά τα όσα ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες.

Τα υφιστάμενα μέτρα έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 6290, Τεύχος δεύτερο, 29/12/2021) με τη σχετική υπουργική απόφαση και ισχύουν από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα.

Ποια μέτρα ισχύουν τώρα:

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική. Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας. Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες. Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.
Keywords
Τυχαία Θέματα