Κώστας & Νίκος Αλεξίου: Μετά την Funky Buddha η Pinsa Factory

Ποιο είναι το νέο project που ετοιμάζουν στον χώρο των τροφίμων τα αδέρφια που δημιούργησαν και αναπτύσσουν την εταιρεία ένδυσης Altex.

Τις δυνάμεις τους και στην αγορά τροφίμων ετοιμάζονται να μετρήσουν ο Νίκος και ο Κώστας Αλεξίου, τα δυο αδέρφια που «τρέχουν» το γνωστό brand ένδυσης Funky Buddha. Συγκεκριμένα αποτελούν τους βασικούς μετόχους της νέας εταιρείας Pinsa Factory, ελέγχοντας μαζί το 60%

της επιχείρησης (30% έκαστος). Σύμμαχους τους σε αυτή την προσπάθεια έχουν τους αδερφούς Αριστείδη και Λουκά Παπασπύρου, που διατηρούν το υπόλοιπο 40% της εταιρείας και ο δεύτερος έχει σημαντική διαδρομή στον χώρο της εστίασης.

H Pinsa Factory ιδρύθηκε πριν λίγες ημέρες και θα έχει αντικείμενο την παραγωγή ζυμών αρτοποιίας και παρόμοιων ειδών, την παράγωγη διαφόρων προϊόντων διατροφής, το χονδρικό εμπόριο προϊόντων αρτοποιίας, και υπηρεσιες αποθήκευσης υπό ψύξη. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως Pinsa είναι στην ουσία μια παραλλαγή ή σύμφωνα με κάποιους η πρόγονος της πίτσας. Πρόκειται για μια αλμυρή focaccia στην οποία προστίθενται στην συνέχεια υλικά όπως και στην πίτσα. Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη pinsere που μεταφράζεται ως «τεντώνω, στρώνω» και η έμπνευση και η γέννηση της προήλθε από ένα αρχαίο προϊόν, το οποίο παρασκεύαζαν οι αγροτικοί πληθυσμοί που κατοικούσαν έξω από τα τείχη της αρχαίας Ρώμης. Στην ουσία η σημερινή “Pinsa Romana moderna” είναι η αναβίωση μιας αρχαίας παραδοσιακής ρωμαϊκής συνταγής, αναθεωρημένης με τη χρήση νέων συστατικών και σύγχρονων τεχνικών προεργασίας.

Ο Κώστας και ο Νίκος Αλεξίου μαζί με τον πατέρα τους Γιάννη είναι η οικογένεια πίσω από την εταιρεία ένδυσης Altex. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και αναπτύσσει τα δημοφιλή σήματα νεανικής ένδυσης Funky Buddha , GARAGE 55 και 2NDSKIN. Τα ρούχα και αξεσουάρ της ALTEX πωλούνται σήμερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω ενός διευρυμένου δικτύου χονδρικής πώλησης, άνω των 300 ανεξάρτητων επιχειρήσεων λιανικής, ιδιόκτητου δικτύου καταστημάτων και καταστημάτων Franchise καθώς και διαδικτυακά. Mάλιστα η εταιρεία συμμετέχει και στην προσπάθεια δημιουργίας του νέου εκπτωτικού online marketplace για την αγορά ένδυσης Younique.

Keywords
Τυχαία Θέματα