ΚτΠ: Εκδήλωση στην 88η ΔΕΘ για τις νέες προκλήσεις του Smart Readiness

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο σκοπός του προγράμματος, που είναι η αναβάθμιση της «έξυπνης ετοιμότητας» 120.000 κτιρίων της χώρας, μέσω της δημιουργίας σύγχρονων ψηφιακών υποδομών, καθώς και η διαδικασία υλοποίησής του.

Στο περίπτερο 12 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. πραγματοποίησε, χθες 8 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση για το πρόγραμμα Smart Readiness.

Στην

εκδήλωση παρουσιάστηκε ο σκοπός του προγράμματος, που είναι η αναβάθμιση της «έξυπνης ετοιμότητας» 120.000 κτιρίων της χώρας, μέσω της δημιουργίας σύγχρονων ψηφιακών υποδομών, καθώς και η διαδικασία υλοποίησής του.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε: “Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποιούμε ένα συντονισμένο σχεδιασμό για να κερδίσουμε το στοίχημα της αναβάθμισης και των σταθερών τηλεπικοινωνιακών μας υποδομών, των γρήγορων συνδέσεων στο διαδίκτυο. Είναι προαπαιτούμενο ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Πρόκειται εξάλλου για μια εκ των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Σταθερής Τηλεφωνίας που ανέρχεται σε 5% για συνδέσεις οπτικής ίνας με ταχύτητες 100Mbps και άνω. Μεθοδικά θα τα καταφέρουμε. Αυτή τη στιγμή 40% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε οπτική ίνα. Ένα ικανοποιητικό νούμερο συγκριτικά με το 0% το 2019. Ερχόμαστε λοιπόν με το Smart Readiness να δώσουμε κίνητρα στους πολίτες ώστε η οπτική ίνα να φτάσει από τον δρόμο μέσα σε κάθε σπίτι. 120.000 κτίρια θα αποκτήσουν υπερ-υψηλές ταχύτητες. Συνδυαστικά με το Gigabit Voucher, το οποίο ξεκινάει μέσα στον Σεπτέμβριο, επεκτείνουμε την ευρυζωνικότητα σε όλη τη χώρα. Έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία με τους εγκαταστάτες και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και θα πετύχουμε τον στόχο μας.”

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής Έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας MAE, κ. Δημήτρης Γιάντσης. Ο κ. Γιάντσης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Μετά την επιτυχημένη αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα, χαίρομαι ιδιαιτέρως που από την καρδιά της Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μας δίνεται η ευκαρία να ενημερώσουμε την τοπική κοινότητα εγκαταστατών οπτικών ινών, τόσο για το Smart Readiness όσο και το Gigabit Voucher, το οποίο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Οι εγκαταστάτες οπτικών ινών είναι ο ακρογονιαίος λίθος της επιτυχίας του Smart Readiness και η Κοινωνία της Πληροφορίας δεσμεύεται να τους υποστηρίξει σε όλα τα βήματα υλοποίησης του προγράμματος με την πολύτιμη βοήθεια των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και την αρωγή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος του 2025 τόσο το Smart Readiness όσο και το Gigabit Voucher θα ολοκληρωθούν επιτυχώς και θα αναβαθμίσουν την ευρυζωνική εικόνα της χώρας.”

Στο πρώτο μέρος της ενημέρωσης, οι κκ. Βασίλης Δερμοσονιάδης, Enomix ΑΕ και Γιώργος Μοσχονάς, Πρόεδρος Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος, παρουσίασαν το πρόγραμμα επισημαίνοντας τις πρόσφατες αλλαγές και βελτιώσεις που επέφερε η πρόσφατη αλλαγή της ΚΥΑ, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν τους εγκαταστάτες για τον τρόπο εγγραφής τους στην πλατφόρμα smartreadiness.gov.gr με 5 απλά βήματα.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος οι πάροχοι, που συνεργάζονται με την ΚτΠ Μ.Α.Ε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τις υλοποιήσεις Β’ φάσης (ενδοκτιριακές καλωδιώσεις). Συγκεκριμένα, μίλησαν οι κκ. Κυριάκος Μπακόπουλος, Consumer Fixed Product Marketing Director OTE Group / B2C Fixed Tribe Leader, Μιχάλης Καλλέργης, Customer Relations & External Affairs Senior Manager, NOVA/United Fiber, Αποστόλης Σωτηρόπουλος, Προϊστάμενος τμήματος Ανάπτυξης Δικτύων Fiber2all και Έλενα Ροκά, Order Fulfillment & Technical Support Director ΔΕΗ/Fibergrid.

Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος, οι κκ. Δημήτρης Γιάντσης, Βασίλης Δερμοσονιάδης και Γιώργος Μοσχονάς απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα