Κυρώσεις στη ρωσική Sberbank επιβάλλει η Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση επιβάλει κυρώσεις στην ρωσική τράπεζα Sberbank, ως απάντηση απέναντι στην ρωσική εξωτερική πολιτική στην Ουκρανία.

Η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σήμερα τη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, τον τραπεζικό κολοσσό Sberbank, στον κατάλογο με τις οντότητες

που υπόκεινται σε κυρώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία από τον στρατό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αφού έθεσε στο στόχαστρο πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια την κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε πάγωμα «τις επόμενες ημέρες» των περιουσιακών στοιχείων στο έδαφός του όλων των ρωσικών τραπεζών.

Να θυμίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (28/2) ότι η αυστριακή τράπεζα Sberbank Europe AG και οι δύο θυγατρικές της στην τραπεζική ένωση, Sberbank d.d. στην Κροατία και η Sberbank banka d.d. στη Σλοβενία, αποτυγχάνουν ή ενδέχεται να αποτύχουν λόγω επιδείνωσης της κατάστασης ρευστότητάς τους καθώς έγιναν υπεραναλήψεις. Τον φόβο για χρεοκοπία τραπεζών λόγω της εφαρμογής των μέτρων που έλαβε η ΕΕ και οι σύμμαχοί της κατά των ρωσικών τραπεζών (αποκλεισμός από το swift κλπ) είχαν αναδείξει αναλυτές των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα