Μ. Βρετανία: Χρηματική επιβάρυνση για τους ταξιδιώτες

Από σήμερα για όποιον Βρετανό αποφασίσει να ταξιδέψει εκτός των εθνικών του συνόρων, υπάρχει ένα έξτρα κόστος το οποίο καλείται να επωμισθεί και αφορά στην υποβολή του σε συγκεκριμένο τεστ κατά του covid-19.

Για κάθε άφιξη στο Ην. Βασίλειο οι ταξιδιώτες χρειάζεται να κάνουν εκ των προτέρων κράτηση πακέτου τεστ

που κοστίζει 210 λίρες ανά άτομο, και καλύπτει δύο τεστ, μέσα από διαδικτυακό πόρταλ κρατήσεων. Τα τεστ θα πρέπει να γίνουν τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα της υποχρεωτικής απομόνωσής τους.

Πρόκειται για μια πρόσθετη κατά κεφαλήν επιβάρυνση εκτός του τεστ που οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν πριν την άφιξή τους. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι αυτή η τακτική θα αποβεί μοιραία, ειδικά για ζευγάρια που έχουν και παιδιά. Για μια οικογένεια με δύο τέκνα, εκτός από το ποσό που θα δαπανήσει για αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο και ενδεχομένως και για ενοικίαση αυτοκινήτου, ο λογαριασμός ανεβαίνει αυτομάτως κατά 840 λίρες, όπερ 1.000 ευρώ τα οποία υπολόγιζε να ξοδέψει για σίτιση, δραστηριότητες και επισκέψεις σε μουσειακούς χώρους. Ταξιδιωτικοί πράκτορες φοβούνται ότι η εκτόξευση του προϋπολογισμού θα είναι αποτρεπτική για την υλοποίηση ενός ταξιδιού. Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Matt Hancock τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε επαφές με άλλες κυβερνήσεις για να καθοριστεί πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα σύστημα διεθνούς πιστοποίησης εμβολιασμών κατά του COVID-19, ώστε να επιτρέπονται τα διεθνή ταξίδια. Όπως είπε, συμμερίζεται έντονα εκείνη τη μερίδα ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να έχουμε σύντομα ασφαλή ταξίδια παγκοσμίως.
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα