Μέρκελ: Υπάρχει ακόμα η πιθανότητα συμφωνίας για το Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία μπορούν ακόμη να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία για το Brexit, αλλά τα 27 μέλη του μπλοκ είναι έτοιμα να προχωρήσουν χωρίς συμφωνία, εάν καταστεί αυτό απαραίτητο.

Η διφωνία για τους λεγόμενους κανόνες "ίσων όρων ανταγωνισμού", οι οποίοι θα εμποδίζουν τη Βρετανία να ''αποφεύγει'' τα πρότυπα της ΕΕ, όπως τα εργασιακά και περιβαλλοντικά πρότυπα, είναι το μεγάλο ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί, δήλωσε η Μέρκελ

σύμφωνα με το Reuters,

Το Βερολίνο έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην Κομισιόν για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, πρόσθεσε η Μέρκελ εν όψει των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα.

"Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα μιας συμφωνίας… Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε αυτήν, αλλά είμαστε επίσης προετοιμασμένοι για όρους που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε", δήλωσε η Μέρκελ στη Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή.

"Ένα πράγμα είναι σαφές: η ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς πρέπει να διατηρηθεί", πρόσθεσε.

"Πρέπει να έχουμε ίσους όρους ανταγωνισμού, όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο... Διαφορετικά, δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στις οποίες δεν μπορούμε να υποβάλλουμε τις εταιρείες μας", τόνισε. "Αυτό είναι το πραγματικά δύσκολο ερώτημα".

Keywords
Τυχαία Θέματα