Μητσοτάκης: Πρόβλημά μας είναι ο "Πολακισμός"-Ειρωνεία και ψευτομαγκιά στην πολιτική

Η ψευτομαγκιά, η ειρωνεία και η αλαζονεία, ο "Πολακισμός" δηλαδή, στιγματίζει την πολιτική ζωή της χώρας, ανέφερε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού

«Επέλεξα να είμαι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένος και να απαντήσω σε ερωτήματα που έθεσε η αντιπολίτευση, αλλά έχοντας κατά νου να μην ανεβάσω τους τόνους», είπε κατά τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

- Απευθυνόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη:

Δεν ήταν εικόνα ούτε λεξιλόγιο αυτό που χρησιμοποιήσατε, κύριε Βαρουφάκη. Θα πρέπει να αναλογιστείτε τις δικές σας προσωπικές ευθύνες απέναντι στις τράπεζες. Δεν είδα να έχετε την ίδια ευαισθησία, όταν λέγατε «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες». Καλό είναι σε αυτή την αίθουσα να έχουμε αίσθηση των ιστορικών μας ευθυνών. Για εσάς προσωπικά, για το τρίτο μνημόνιο, σας βαραίνουν πολύ σημαντικές ευθύνες.

- Προς τον Αλέξη Τσίπρα: Κυκλοφορήσατε την ομιλία σας και τη δώσατε στους δημοσιογράφους προτού εγώ πω αυτά που έχω να πω. Είπατε ότι στο Σωτηρία λειτουργούν 9 από τις 50 κλίνες ΜΕΘ. Εμείς κατά την ενημέρωση που είχαμε από το διοικητή του Νοσοκομείου, μάθαμε ότι δουλεύουν όλες. Σας το είπε και ο πρόεδρος της Βουλής. Και βγαίνει ο κ. Πολάκης και επιτίθεται χυδαία εναντίον όλων μας, ότι αυτά είναι ψέματα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το πρόβλημά μας πλέον είναι ο «πολακισμός»: Είναι ένα μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς που στιγματίζει τον πολιτικό βίο.

«Σταματήστε να σπεκουλάρετε πάνω στους αριθμούς και να παρουσιάζετε μια εικόνα τις πατρίδας μας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν οι ίδιοι οι γιατροί που εργάζονται στις εντατικές έρχονται και λένε ότι γίνονται αυτά που ζητούσαμε χρόνια τώρα, ποιους πιστεύετε ότι θα πιστέψουν, κύριοι πολιτικοί αρχηγοί, οι πολίτες;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς.

«Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που προμηθεύτηκε αξιόπιστα rapid τεστ», επανέλαβε - εξάλλου - ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα