Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Uni Systems & ΕΚΕΤΑ για ανάπτυξη λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης
Η Uni Systems και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) προχώρησαν πρόσφατα στην υπογραφή πενταετούς Μνημονίου Συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση λύσεων που αξιοποιούν τη δυναμική
Αναγνωρίζοντας την ευρεία εφαρμογή που μπορεί να έχουν οι λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλους τους τομείς της αγοράς, η συνεργασία θα βασιστεί στους ακόλουθους άξονες:
στη δημιουργία λύσεων και εμπορικών προτάσεων αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) και η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), στη συνεργασία για τον εντοπισμό ευκαιριών και προγραμμάτων χρηματοδότησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας με σκοπό την υποβολή κοινών ερευνητικών προτάσεων, στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών ευκαιριών, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, στην από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από εσωτερικά κονδύλια έρευνας ή άλλους φορείς.Η σύμπραξη αυτή αποτελεί επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας με το τμήμα Research, Development & Innovation της Uni Systems σε μία σειρά καινοτόμων ερευνητικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έρχεται να επισφραγίσει την κοινή δέσμευση των δύο Οργανισμών για τη σχεδίαση, υλοποίηση και προώθηση από κοινού καινοτόμων λύσεων εστιασμένων στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος (π.χ. Τράπεζες, Βιομηχανία, Δημόσιο, κλπ.). Συνδυάζοντας την επιστημονική αριστεία του ΕΚΕΤΑ με την εμπορική τεχνογνωσία της Uni Systems, δημιουργείται ένα ισχυρό δίπολο γνώσης και εμπειρίας στην υλοποίηση σύνθετων έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), που θα αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής και θα αντιμετωπίζουν με καινοτόμο τρόπο τις ανάγκες της αγοράς. Η προσέγγιση αυτή φέρνει κοντά τον επιστημονικό τομέα της Ελλάδας με τις μεγάλες επιχειρήσεις και δημιουργεί τα εχέγγυα για την επιτυχή υλοποίηση έργων σε όλη την Ευρώπη, καθώς είναι γνωστό ότι και οι δύο Οργανισμοί είναι καθιερωμένοι στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Το δε ΕΚΕΤΑ είναι ένας από τους ηγέτες στο εγχώριο και στο Ευρωπαϊκό Οικοσύστημα Καινοτομίας, ενώ η Uni Systems είναι πρωταγωνιστής στις αναθέσεις μεγάλων έργων ΤΠΕ σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και όχι μόνο.
Ο Θεόδωρος Πούλιας, Enterprise Solutions Director της Uni Systems, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το ΕΚΕΤΑ εκφράζει την κοινή μας δέσμευση να συμβάλλουμε στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων που θα βασίζονται στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης. Στόχος μας είναι, αξιοποιώντας τα δεδομένα και τη δυναμική αυτών των τεχνολογιών, να προωθήσουμε την καινοτομία και να αντιμετωπίσουμε σύνθετες και καθημερινές προκλήσεις σε διάφορους τομείς της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας.»
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Uni Systems, καθώς θα αξιοποιήσει τη δυναμική και την τεχνογνωσία των δύο πλευρών στην παραγωγή καινοτομίας, που είναι ουσιώδης για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων. Αναγνωρίζοντας τόσο τον αποδεδειγμένα κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην ανταγωνιστικότητα όλων των τομέων της βιομηχανίας και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, όσο και την ανάγκη για οριζόντια πλέον ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης, αποσκοπούμε στη δημιουργία σημαντικού και ωφέλιμου αντίκτυπου για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη φωτογραφία μετά το χειρουργείο
- Κίνα: Στόχος για ανάπτυξη 5% το 2024 – Ενισχύεται η ρευστότητα του διατραπεζικού συστήματος
- Epsilon Net: Πιστοποίηση από την ΑΑΔΕ των λύσεων "EPSILON ALL in ONE"
- Αυτοί είναι οι 15 χειρότεροι πόνοι που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος
- ΔΑΑ: Αλμα 18,4% στην επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο
- «Καλάθι της Σαρακοστής»: Πότε τίθεται σε ισχύ – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει
- Alpha Bank: Οι θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2024 και οι προκλήσεις
- «Καλάθι της Σαρακοστής»: Τι θα περιλαμβάνει
- Υπόθεση Πάτρας: Παρατείνεται η προφυλάκιση της 35χρονης έως 30 Σεπτεμβρίου
- Ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Παιδιού» από μαθητές σχολείου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Businessnews
- Τελευταία Νέα Businessnews
- Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Uni Systems & ΕΚΕΤΑ για ανάπτυξη λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης
- Το ευρώ υποχωρεί 0,07%, στα 1,0852 δολάρια
- Ευρωαγορές: Με οριακές απώλειες η έναρξη των συναλλαγών
- EPSILON NET: Πιστοποίηση από την ΑΑΔΕ των λύσεων «EPSILON ALL in ONE»
- Apple: Νέα MacBook Air 13 και 15 ιντσών με το πανίσχυρο M3 chip
- Alpha Bank: Ανακοίνωσε την παράταση του "παγώματος" επιτοκίων στεγαστικών
- ΔΑΑ : Αλμα 18,4% στην επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο
- Ο Όμιλος ΕRMA FIRST φιλοξένησε την πρώτη ετήσια συνάντηση των αντιπροσώπων του στην Αθήνα
- ΔΥΠΑ: Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και διακοπές Πάσχα με voucher κοινωνικού τουρισμού
- MSI & Ubisoft: Φέρνουν το «Skull and Bones» δωρεάν με την αγορά προϊόντων MSI
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Καμιά επιπλέον παράταση στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές - 380.000 emails έχει στείλει η ΑΑΔΕ
- Σχεδόν 5.000 αιτήσεις για τη νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών
- Πληγή για αγρότες Λήμνου ο υπερπληθυσμός αγριοκούνελων
- ΑΑΔΕ: Έστειλε πάνω από 380.000 e-mail για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές
- ΥΠΕΘΟ: 380.000 αποστολές email από την ΑΑΔΕ για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές - Καμία επιπλέον παράταση
- Ποιος θα εκπροσωπήσει τους «μη προνομιούχους»;
- «Καλάθι της Σαρακοστής»: Πότε τίθεται σε ισχύ – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει
- EY: Έναρξη παγκόσμιου διαγωνισμού data analysis – Ανοικτές και για την Ελλάδα οι εγγραφές
- Mastercard Fintech Forum: Αυτές είναι οι κορυφαίες fintechs που ξεχώρισαν στη μεγάλη γιορτή της καινοτομίας
- Accenture: Το τεχνολογικό έλλειμα εμπόδιο στην ευελιξία, την αποδοτικότητα και την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών παρόχων