Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν!

O Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς κέρδισε την Πενσυλβάνια, την πολιτεία όπου γεννήθηκε και πέρασε τους 270 εκλέκτορες.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, καθώς επικράτησε στις φετινές ιδιαίτερες αμερικανικές εκλογές επί του Ντόλαντ Τραμπ.

Μάλιστα,

το έκανε γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter:

Απευθυνόμενος στον λαό της Αμερικής έγραψε: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που με επιλέξατε να ηγηθώ της σπουδαίας μας χώρας. Ο δρόμος μποστά μας είναι δύσκολος, αλλά σας υπόσχομαι: Θα είμαι Πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς - Τόσο για εκείνους που με φήφισαν όσο και για εκείνους που δεν με επέλεξαν. Θα διατητήρησω την εμπιστοσύνη που μου δείξατε».

{https://twitter.com/JoeBiden/status/1325118992785223682}

Συχγαρητήρια έδωσε στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ μέσω twitter, έστειλε και ο πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν αληθινό φίλο της χώρας μας.

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1325125552299266048}

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ η νίκη Μπάιντεν αποτελεί ιστορική στροφή για την Αμερική και όλο τον κόσμο έπειτα από τέσσερα χρόνια ρήξεων υπό την προεδρία του Τραμπ.

Οι δηλώσεις του Τραμπ που αμφισβητούν το αποτέλεσμα των εκλογών

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πως «οι εκλογές έχουν πολύ δρόμο ακόμα», καθώς τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του θα αρχίσουν να αμφισβητούν τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στέλνοντας την διαδικασία στα δικαστήρια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα