Οι Τούρκοι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Αντίθετα, μόλις το 14% των Νοτιοκορεατών και το 22% των Ιαπώνων, πιστεύουν ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί η κορυφαία αθλητική γιορτή.

Με αφορμή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αλλά και την επόμενη διοργάνωση των αγώνων στο Παρίσι δημοσκόπηση δείχνει ότι οι αγώνες εφέτος δεν θα έπρεπε να διεξαχθούν ενώ οι Γάλλοι δεν δηλώνουν και τόσο ένθερμοι

για τους αγώνες. Στο ερώτημα εάν έπρεπε να γίνουν ή όχι οι Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω της πανδημίας το 57% των ερωτηθέντων απαντήσεων αρνητικά. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 19.510 άτομα από 28 διαφορετικές χώρες.

Σχετικά με τις απαντήσεις των Γάλλων το 58% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν θα έπρεπε να διεξαχθούν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα το 41% του γαλλικού πληθυσμού δεν ασχολείται καθόλου με τους αγώνες του Τόκιο και μόλις το 23% των Γάλλων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τη φετινή διοργάνωση. Οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2024 θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Τα υψηλότερα ποσοστά... έγκρισης, συγκεντρώνουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, με ποσοστά αποδοχής για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 71%, 66% και 61%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος «εχθρός» των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι η Ασία, όπου μόλις το 14% των Νοτιοκορεατών και το 22% των Ιαπώνων, πιστεύουν ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί η κορυφαία αθλητική γιορτή.

Όσον αφορά τα πιο αναμενόμενα γεγονότα για τους Γάλλους κατά τη διάρκεια αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ο αθλητισμός (29%), το ποδόσφαιρο (18%) και η γυμναστική (17%). Το μπέιζμπολ / σόφτμπολ και η άρση βαρών είναι το λιγότερο ενδιαφέρον για αυτούς (1%). Το 62% των Γάλλων που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενθαρρύνουν τους νέους να παίξουν αθλήματα, έναντι του 92% των Κινέζων. Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των Γάλλων θεωρούν ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλές πατριωτικές διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα