Ουκρανία: Εισέβαλλαν στο Τσερνόμπιλ οι ρωσικές δυνάμεις

Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν από την πλευρά της Λευκορωσίας σε περιοχή κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας προσπαθούν αν αποτρέψουν την κατάληψη του Τσερνόμπιλ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο επίσης για μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων

στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του ΥΠΕΣ Αντόν Γκερατσένκο.

«Τα στρατεύματα των εισβολέων εισχώρησαν από τη Λευκορωσία στη ζώνη του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ. Τα μέλη της Εθνοφρουράς που προστατεύουν τον χώρο αποθήκευσης προβάλλουν πεισματικά αντίσταση», έγραψε στο Telegram.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Κιέβου δήλωσε ότι 4 σταθμοί του μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια για τις αεροπορικές επιδρομές, ενώ η ουκρανική ηγεσία στην περιοχή του Ντονέτσκ ανέφερε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα νοσοκομείο εκεί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή, ο δημοσιογράφος του NBC, Ριτσαρντ Ένγκελ αναφέρεται επίσης στην είδηση ότι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην περιοχή τονίζοντας ότι «διεξάγονται» μάχες επικαλούμενος τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος επικαλούμενος Ουκρανό αξιωματούχο γράφει σε ανάρτηση πως «οι σφοδρές μάχες (στο Τσερνόμπιλ) ίσως έχουν αντίκτυπο στα πυρηνικά απόβλητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα