Π. Μπούμπουρας, επιχειρηματίας στην Ουκρανία: «Σήμερα έδωσα εντολή να πάνε όλοι στη δουλειά, να κρατήσουμε το ηθικό μας ψηλά»

Ο κατασκευαστής, πάντως, δεν έχει σταματήσει να εργάζεται και να δραστηριοποιείται στον κλάδο του ακόμα και αυτές τις δύσκολες ημέρες. 

Σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση με έναν έκδηλο πατριωτισμό είναι αυτή τη στιγμή ο κόσμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Παντελή Μπούμπουρα, κατασκευαστή απο τη Λήμνο που δραστηριοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα, στον τομέα των κατασκευών, ενώ έχει και έντονη δράση ανάμεσα στην ομογένεια.

Ο Λήμνιος επιχειρηματίας μίλησε στο BusinessNews.gr για τη νέα

καθημερινότητα στο επιχειρείν, ενώ δηλώνει ότι ο ίδιος δεν θα αποχωρήσει από τη χώρα, αλλά θα συνεχίσει, έστω και σε διαφορετικούς ρυθμούς τις δουλειές του πάνω στις κατασκευές, οι οποίες βρίσκονται κατά 80% στην Οδησσό και κατά 20% στο Κίεβο.

«Πρόκειται για ένα γεγονός άνευ προηγουμένου, το οποίο δύσκολα μπορεί να χωνέψει κανείς ότι γίνεται εν έτει 2022, το να εισέρχεται με αυτόν τον τρόπο μια χώρα σε μια άλλη χώρα και η Ευρώπη να κάθεται σε ρόλο παρατηρητή. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια στιγμή που θα τη γράψει η ιστορία. Εξάλλου, εκτός αυτού, πιστεύω ότι ανοίγει μια διάπλατη πόρτα και η ‘’όρεξη’’ σε όσους θέλουν να κάνουν κάτι παρόμοιο».

Ο ίδιος περιγράφει την κατάσταση στη χώρα τις τελευταίες ώρες, με τον κόσμο να μην μπορεί να πιστέψει ότι όντως γίνεται κάτι τέτοιο, με τις ευλογίες των γειτονικών χωρών. «Η Ουκρανία θα υποφέρει, αυτό είναι σίγουρο, για όσο κρατήσει αυτό. Προς το παρόν ελλείψεις τροφίμων δεν έχουμε, ωστόσο δεν γνωρίζω τι μπορεί να γίνει τις επόμενες ημέρες, όσο αυτό θα εξελιχθεί».

Ο επιχειρηματίας, πάντως, δεν έχει σταματήσει να εργάζεται και να δραστηριοποιείται στον κλάδο του ακόμα και αυτές τις ημέρες, αναφέροντας μάλιστα ότι σε αυτή τη φάση είναι σε εξέλιξη κατασκευαστικά έργα 4.000 κατοικιών σε Οδησσό και Κίεβο: «Σήμερα το πρωί τηλεφώνησα και έδωσα εντολή να πάνε όλοι στη δουλειά. Δουλεύουμε σε διαφορετικούς ρυθμούς, αλλά εξακολουθούμε να δουλεύουμε. Και εγώ και τα παιδιά μου θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να πηγαίνουμε στα γραφεία μας, έτσι διατηρούμε και το δικό μας ηθικό, αλλά και των εργαζομένων μας ψηλά».

Παρότι, πάντως, ο κ. Μπούμπουρας έχει εισιτήριο για την Αθήνα αύριο Παρασκευή, δεν θα φύγει από τη χώρα. «Δεν μπορώ πλέον να φύγω από αυτή τη χώρα, πέρα από τις επιχειρήσεις μου εδώ, με δένουν τόσα άλλα πράγματα, είναι σχεδόν η μισή μου ζωή. Θα καθίσω και θα δω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, με την ελπίδα να τελειώσει καλά όλο αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα