Πιτσιλής: Θα προχωρήσει έρευνα σε όλους τους επώνυμους influencers

O διοικητής της ΑΑΔΕ αποκάλυψε πως εντοπίστηκε influencer που φοροδιέφευγε συστηματικά, ενώ έχουν εντοπιστεί πολλές παρόμοιες υποθέσεις.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90,1 με αφορμή την εφαρμογή «απόδειξη», «Χρησιμοποιούμε τα social media για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής εδώ και καιρό. Είχαμε περίπτωση influencer που υπέβαλε κιόλας δήλωση συμμόρφωσης, δηλαδή έκανε δήλωση με την οποία συμφώνησε με το αποτέλεσμα και άλλες περιπτώσεις που αυτή τη στιγμή ελεγκτικά

είναι σε εξέλιξη και θα πούμε περισσότερα όταν είναι κατάλληλος ο χρόνος. Δεν είναι λίγοι οι influencer και πως η αγορά έχει διαμορφώσει και τιμοκαταλόγους ανάλογα με το πόσους followers έχει ο καθένας».

Μάλιστα, ο κ. Πιτσιλής αποκάλυψε πως πρόσφατα εντοπίστηκε influencer που φοροδιέφευγε συστηματικά και πως «Όπως ελέγχουμε και άλλες κατηγορίες θα ελέγξουμε και αυτή. Υπάρχουν υποθέσεις σε εξέλιξη. Δεν θέλω να εστιάσουμε σε μια κατηγορία φορολογουμένων, το φάσμα είναι ευρύ. Αυτό είναι μια αγορά η οποία όσο πάει γίνεται όλο και πιο εμφανής και ρυθμισμένη και αποκτούμε και εμείς πάρα πολύ πληροφορία πια. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό στους ελέγχους μας να πηγαίνουμε διαβασμένοι πρέπει αν φύγουμε από το μοντέλο του “βγαίνω παγανιά και ότι βρω”. Πρέπει όταν χτυπάμε μια πόρτα, να ξέρουμε από πριν ποια πόρτα είναι αυτή που χτυπάμε και τι πάμε να βρούμε».

Για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ο διοικητής της ΑΑΔΕ τόνισε ότι «Ως φορολογική αρχή θα κάνουμε και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, αναπτύσσουμε τα εργαλεία μας, γινόμαστε πιο έξυπνοι, πιο διαβασμένοι. Έρχεται ένα νέο φορολογικό σύστημα το οποίο συμπληρώνει μαζί με τους φορολογικούς ελέγχους ένα νέο πλαίσιο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί δραστικά η φοροδιαφυγή, αλλά δεν μπορεί η πολιτεία να τα κάνει όλα μόνη της, πρέπει να έχουμε και συμμάχους και θέλουμε να έχουμε συμμάχους αυτούς που αφορά το πρόβλημα. Και το πρόβλημα αφορά όλους μας. Τα δημόσια έσοδα είναι η κοινή μας περιουσία»,

Keywords
Αναζητήσεις
pitsilis-tha-prochorisei-erevna-se-olous-tous-eponymous-influencers.htm
Τυχαία Θέματα