Ραγκούσης(Pfizer): Πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, τα στελέχη των ξένων εταιρειών

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε μέρος της ελληνικής οικονομίας,  δήλωσε ο Κίρικ Τάκερ, εκ μέρους του κέντρου GBS (Global Business Services) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

«Πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό» χαρακτήρισε τα στελέχη των ξένων επιχειρήσεων στη χώρα ο Ζαχαρίας Ραγκούσης,

πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, μιλώντας στο 32ο Greek Economic Summit. «Χρειάζεται να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το αναξιοποίητο δυναμικό των στελεχών των ξένων εταιρειών, το γεγονός ότι είναι σε συνεχή διάλογο με το εξωτερικό. Κάθε στέλεχος μιας ξένης εταιρείας είναι βέβαιο πως καταναλίσκει δύο-τρεις ώρες ημερησίως, μιλώντας με κάποιον στο εξωτερικό, κι αν αυτό που μεταφέρουν είναι θετικό, θα αποκτήσει μεγάλες θετικές διαστάσεις-και το αντίθετο» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι το παράδειγμα της Pfizer δεν πρέπει να μείνει το μόνο, πρέπει να επαναληφθεί, γιατί «μια εταιρεία, από τη βασική έρευνα μέχρι να φέρνει ένα προϊόν στον ασθενή, έχει πολλά κομμάτια (στη λειτουργία της) με άμεσο ενδιαφέρον για μια χώρα. Π.χ., το κομμάτι ψηφιακής ανάπτυξης της Pfizer "δένει" με το οικοσύστημα της καινοτομίας εδώ στην Ελλάδα, το κομμάτι των υπηρεσιών μας με το οικονομικό οικοσύστημα, και τα δύο με τα ακαδημαϊκό και το παραγωγικό. Η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία είναι σήμερα αναπτυσσόμενη και ανθηρή, επειδή στη δεκαετία του ‘90 και του 2000, πήρε στελέχη και υποδείγματα από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, που ήρθαν στη χώρα και παρέμειναν. Αυτά να λειτουργήσουν ως υπόδειγμα» επισήμανε ο κ.Ραγκούσης και πρόσθεσε πως πρωτοβουλίες θα λάβουν και οι Ελληνες επιχειρηματίες, αλλά η χώρα έχει ανάγκη από ξένες επενδύσεις και συγκεκριμένα καλές ξένες επενδύσεις, από τις οποίες θα προέλθουν και τα θετικά μοντέλα διοίκησης και ηγεσίας, η εκπαίδευση των στελεχών και η συνεισφορά στην κοινωνία και τους στόχους της χώρας.

Ερωτηθείς από τον συντονιστή της συζήτησης, δημοσιογράφο Χρήστο Κολώνα, για τις εξελίξεις της τελευταίας διετίας και την πανδημία, ο κ.Ραγκούσης απάντησε: «Αισθανόμαστε μεγαλύτερη σιγουριά και βεβαιότητα (...) αλλά και μεγαλύτερο το βάρος της ευθύνης, γιατί είμαστε πια ορατοί σε περισσότερο κόσμο, οι άνθρωποι περιμένουν από εμάς περισσότερες λύσεις σε προβλήματα υγείας που υπάρχουν, αλλά περιμένουν και να λειτουργούμε ως υπόδειγμα απέναντι στους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Και αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουμε» επισήμανε.

hub της Θεσσαλονίκης

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε μέρος της ελληνικής οικονομίας αυτές τις ημέρες και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτή (...) Βρίσκουμε εξαιρετικό ταλέντο στην Ελλάδα» είπε από την πλευρά του ο Κίρικ Τάκερ (KyRic Tucker), εκ μέρους του κέντρου GBS (Global Business Services) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζοντας πως η εταιρεία έχει επιλέξει να εντάξει την πόλη στο «κλαμπ» των έξι στρατηγικών τοποθεσιών παγκοσμίως, όπου λειτουργούν τέτοια κέντρα, απασχολώντας πάνω από 3000 εργαζομένους. Υπενθύμισε πως το 75% των εργαζομένων στο κέντρο είναι Ελληνες, με περίπου το 14% να προέρχεται από brain gain (επιστροφή εργαζόμενων που είχαν μεταναστεύσει).

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, Νίκο Γκαριμπόλντι (Nico Gariboldi), επισήμανε, τέλος, ότι η εταιρεία επέλεξε την πόλη για τέσσερις λόγους: την ύπαρξη ανθρώπινου ταλέντου, σε επίπεδο τόσο junior, όσο και senior, τη στήριξη της κυβέρνησης και την ισχυρή εστίαση των αρχών στην καινοτομία και την ψηφιακή τεχνολογία, τη ζώνη ώρας, που μεγιστοποιεί τα οφέλη της ανάπτυξης συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και του γεγονότος ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα.

Το συνέδριο διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη στρατηγική υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και του Atlantic Council.

Keywords
Τυχαία Θέματα