Σε λειτουργία οι 3 νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε λειτουργία βρίσκονται από τα μέσα Νοεμβρίου οι 3 νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ενισχύοντας την παρουσία του προγράμματος στην Περιφέρεια Ηπείρου και τη δυνατότητά του να ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες.

Στις νέες μονάδες περιλαμβάνεται Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο στην Άρτα, ενώ με έδρα τα Γιάννενα λειτουργούν Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης.

37 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει στις 27 Νοεμβρίου τοΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, έχοντας

δεχθεί και υποστηρίξει μέχρι σήμερα στις μονάδες του 15.466 άτομα -7.271 ανθρώπους με πρόβλημα χρήσης και εξάρτησης και 8.195 μέλη οικογενειών. Τα 37α γενέθλια του προγράμματος συμπίπτουν με το δεύτερο κύμα διασποράς του SARS-COV-2 και το νέο καθολικό lockdown στη χώρα, φέρνοντας στο προσκήνιο τη σύνθετη σχέση ανάμεσα στην πανδημία και το φαινόμενο της χρήσης και της εξάρτησης.

Υποστηρίξτε. μέσα από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα MEDICI, την υποψηφιότητα του διαδικτυακού ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ ως κορυφαίας καλής πρακτικής για την άρση του ψηφιακού αποκλεισμού και την κοινωνική ένταξη.

Ψηφίστε το Web-radio του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και βοηθήστε το να αναδειχθεί διεθνώς και να μεταφέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, απαιτείται εγγραφή στο portal του MEDICI

Την πρώτη έρευνα που επιχειρεί να αποτυπώσει τον τρόπο με τον οποίον βιώνουν οι εξαρτημένοι χρήστες ουσιών της Αθήνας την πανδημία covid-19 διενήργησε τοΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣτο καλοκαίρι του 2020.

Η έρευνα ανέδειξε τα προβλήματα καθημερινής επιβίωσης που δημιούργησε το πρώτο lockdown για ένα ποσοστό των συμμετεχόντων, τον βαθμό γνώσης και τήρησης από πλευράς τους των μέτρων ατομικής προφύλαξης, καθώς και τη στάση τους απέναντι στην απειλή υγείας και ζωής που αντιπροσωπεύει δυνητικά ο ιός.

Με τη συμβολική κατάκτηση της κορυφής του Κισσάβου στα τέλη Οκτωβρίου γιόρτασε φέτος το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τα 31α γενέθλιά του. Τριανταένα χρόνια υποστήριξης και φροντίδας μέσα από την παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης σε άτομα και οικογένειες στη Λάρισα και τα Τρίκαλα.

Με δύο νέα webinar συνεχίζεται ο κύκλος των δωρεάν εκπαιδευτικών δράσεων για επαγγελματίες από το ΚΕΘΕΑ τον Νοέμβριο.

Το πρώτο με θέμα Δικτύωση στην εκπαίδευση και τη θεραπεία πραγματοποιείται την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, @15:00-16:00, με ομιλητές τους Δημήτρη Θεοδωρίδη και Ρέμο Αρμάο.

Το δεύτερο με θέμα Κακοποίηση, βία και χρήση ουσιών θα πραγματοποιηθεί τηνΠέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, @15:00-16:00, με ομιλήτριες τις Ελευθερία Κοκκίνη και Μαρία Πεταλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα