Θ. Φέσσας για Κωτσόβολο: Κάναμε την καλύτερη προσφορά που θα μπορούσαμε - Μέχρι τέλος του έτους τα αποτελέσματα

Ti ανέφερε για την αγορά ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών

Για την πρόσφατη προσφορά της Quest για την εξάγορα της αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος μίλησε στο περιθώριο της εκδήλωσης των εγκαινιων του κέντρου διαλογής της Acs στο Αιγάλεω ο Πρόεδρος του ομιλου Quest Θεόδωρος Φέσσας, τονίζοντας ότι από πλευράς Quest

έγινε η καλύτερη δυνατή προσφορά.

"Πρόκειται για έναν ιδιωτικό διαγωνισμό, κλειστό, για του οποίου την τελική φάση θα ενημερωθούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι μέχρι το τέλος του έτους. Εμείς σαν Quest, δουλέψαμε με τους οικονομικούς συμβούλους μας, αξιολογήσαμε την κατάσταση κια κάναμε την καλύτερη δυνατή προσφορά που μπορούσαμε" επισήμανε σε ερώτηση του Businessnews.gr ο κ. Φέσσας, προσθέτοντας ότι αν τυχόν υπάρξει δεύτερη φάση, δεν θα είναι σε θέση για αντιπροσφορά η αν αυτή τελικά γίνει θα είναι απλά κατά τι μεγαλύτερη από αυτή που έχει ήδη γίνει.

"Είναι σαφές ότι ο όμιλος Currys θέλει να φύγει από την Ελλάδα, έχει ήδη το δίκτυο της στη Βόρεια Ευρώπη και αυτό που είναι ξεκάθαρο σε αυτό τον διαγωνισμό είναι ότι αυτός που θα πάρει τελικά τον Κωτσοβολο θα είναι αυτός που θα δώσει τα περισσότερα" συμπλήρωσε.

Τόνισε, δε, ότι η συγκεκριμένη αγορά του λιανεμπορίου είναι ήδη πιεσμένη, παρότι συνιστά μια σημαντική αγορά 2 δις ευρώ και γιαυτό ίσως δεν έγιναν τελικά, παρότι είχε υπάρξει αρχικά ενδιαφέρον, προσφορές από γνωστά funds.

Ο ίδιος, επίσης, έδωσε και τον κύριο λόγο που η Quest προχώρησε στη συγκεκριμένη πρόταση: "Είναι ένας κρίκος που ενώνει μια αλυσίδα την οποία εμείς θέλουμε να ολοκληρώσουμε: Από το εργοστάσιο στον καταναλωτή, η δυνατότητα αγοράς είναι αυτή που λείπει σε αυτήν την αλυσίδα. Οι συνέργειες σε αυτή την περίπτωση είναι προφανείς και ο σεβασμός στη διαδικασία και στους ανθρώπους που έχουν εργαστεί για αυτή είναι δεδομενος από την πλευρά μας".

Εξάλλου, ο κ. Φέσσας, με αφορμή την πρόσφατη σύρραξη στο Ισραήλ ανέφερε ότι το επιχειρηματικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να επηρεαστεί, καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι αρκετά ισχυρές σε πολλούς κλάδους και κυρίως στον τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα