Τουρισμός: Ανοίγει ο δρόμος για τους Βρετανούς τουρίστες - «Έκρηξη» στις κρατήσεις

Από τις 19 Ιουλίου οι επιχειρηματίες του κλάδου στη χώρα μας αναμένουν να υποδεχτούν τους Βρετανούς τουρίστες - Αισιόδοξα μηνύματα από τις κρατήσεις στις αεροπορικές εταιρείες.

Ταξίδια αναψυχής στην Ελλάδα θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν οι Βρετανοί στο σύνολο της επικράτειας, αφού από χθες το υπουργείο εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανανέωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο δε συμβουλεύει πλέον εναντίον όλων -πλην των αναγκαίων- ταξιδιών στο σύνολο της ελληνικής

επικράτειας, μια οδηγία που έρχεται μετά και τις πρόσφατες εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που περιλαμβάνονται στην «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, «Όποιος ταξιδεύει στην Ελλάδα πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των ελληνικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της συμπλήρωσης εντύπου εντοπισμού επιβατών (PLF) πριν ταξιδέψει(τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας)».

Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται μετά από την επιβεβαίωση από τον υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς πως από τις 19 Ιουλίου αίρεται για τους πλήρως εμβολιασμένους και για τους ανήλικους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου η υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία από χώρες που ανήκουν στην πορτοκαλί λίστα.

«Με τα νέα δεδομένα, οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν για αναψυχή, για επαγγελματικούς λόγους και να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους σε χώρες της πορτοκαλί λίστας» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών.

Τεράστια αύξηση στις κρατήσεις

Οι νέες αυτές οδηγίες κάνουν πιο εύκολα τα ταξίδια για τους Βρετανούς δεδομένου ότι μια καραντίνα κατά την επιστροφή από έναν προορισμό αποτελεί μεγάλο ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση των διακοπών τους σε μια ξένη χώρά.

Και ενώ από τις 19 Ιουλίου οι επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού στη χώρας μας περιμένουν με ανυπομονησία να δεχτούν τους Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι αποτελούν και μεγάλο μέρος του τουριστικού σώματος κάθε χρόνο, αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από τις αεροπορικές εταιρίες αναφορικά με τις κρατήσεις.

Σύμφωνα με την easyJet οι κρατήσεις πτήσεων προς τις «πορτοκαλί» χώρες αυξήθηκαν κατά 400% και τα πακέτα διακοπών που πωλήθηκαν κατά 440%.

Μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών περιλαμβάνονται η Κέρκυρα, το Αλικάντε, η Μάλαγα, το Φάρο και η Νίκαια.

Η British Airways ανακοίνωση πως μέσα σε λίγες ώρες από τις ανακοινώσεις του κ. Σαπς καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 96% στην επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της.

Όσον αφορά την Tui, η εταιρεία κατέγραψε μεγάλη αύξηση στις επισκέψεις της ιστοσελίδας της για κρατήσεις, ενώ σημείωσε ότι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι οι χώρες της Μεσογείου.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα