Τουρισμός: Ποια ελληνικά νησιά θα βρίσκονται στην "πράσινη λίστα" των Βρετανών

Επιλεγμένα ελληνικά νησιά, οι Κανάριες Νήσοι και η Μάλτα αναμένεται να περιληφθούν στην "πράσινη λίστα” των τουριστικών προορισμών της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Independent, στην ανανεωμένη "πράσινη λίστα” της βρετανικής κυβέρνησης αναμένεται να προστεθούν πιθανότατα η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, ενώ πιθανή είναι και η ένταξη της Κέρκυρας, της Λέσβου

και της Ρόδου. Παρότι συζητείται και η ένταξη της Κρήτης, αυτό φαίνεται μάλλον απίθανό.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Τζόνσον άναψε το "πράσινο φως” να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια για σκοπούς αναψυχής στις 17 Μαΐου, σε μια λίστα προορισμών, η οποία σήμερα αναμένεται να διευρυνθεί.

Προς το παρόν, μόλις 12 τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται στην πράσινη λίστα της βρετανικής κυβέρνησης για ταξίδια, η οποία αξιολογεί τις "ασφαλείς” περιοχές με βάσει την εξέλιξη της πανδημίας.

Η λίστα αποκαλύφθηκε αρχικά στις 7 Μαΐου, με την Πορτογαλία να είναι η μόνο δημοφιλής χώρα διακοπών που περιλαμβάνεται, μαζί με το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ.

Όσοι επιστρέφουν από τις χώρες της βρετανικής "πράσινης λίστας” δεν απαιτείται να μπουν σε καραντίνα, αλλά πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ κορονοϊού πριν από την αναχώρησή τους για το Ηνωμένο Βασίλειο και να κάνουν PCR τεστ εντός δύο ημερών μετά την άφιξή τους στη χώρα.

Εν τω μεταξύ σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και την ανανεωμένη λίστα με τους "κόκκινους” και τους "πορτοκαλί” ταξιδιωτικούς προορισμούς.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα