Βουλή καλεί τραπεζίτες για ρευστότητα στην αγορά

Έχουν γίνει  διάφορες συναντήσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και εκπροσώπων των τραπεζών για την διοχέτευση τραπεζικής ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού οι τραπεζίτες μόνο επιλεκτικά χρηματοδοτούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω αυξημένου κινδύνου.

Την ερχόμενη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, σχετικά με την τραπεζική ρευστότητα της αγοράς. Αυτό ζήτησαν βουλευτές από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα στη διάρκεια της

ομιλίας του για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του έτυος 2020

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι αυτή η συζήτηση για την παρακολούθηση της πορείας της τραπεζικής ρευστότητα της πραγματικής οικονομία γίνεται κατόπιν δικού του αιτήματος και δεν ισχύει πως αυτή είναι μια πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, αλλά της κυβέρνησης.

Η παρακολούθηση της τραπεζικής χρηματοδότησης, είπε ο υπουργός, είναι κάτι που την παρακολουθούμε συνεχώς καθημερινά και γι΄ αυτό έχουμε τακτικές τηλεδιασκέψεις με την ΤτΕ, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αποδέχθηκε το αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, στην συνεδρίαση της Τετάρτης να διευρυνθεί η συμμετοχή και εκτός της αρχικής πρότασης του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Καλογιάννη, που προέβλεπε τη συμμετοχή της ΤτΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, να προσκληθεί ακόμα και η Αναπτυξιακή Τράπεζα και ίσως δύο - τρεις φορείς από την αγορά.

Να σημειωθεί ότι έχουν γίνει διάφορες συναντήσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και εκπροσώπων των τραπεζών για το ίδιο θέμα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού οι τραπεζίτες μόνο επιλεκτικά χρηματοδοτούν τους μικρομεσαίους θεωρώντας ότι υπάρχει αυξημένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα