Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την οργανική σύνθεση των πλοίων

Επί 286 ψηφισάντων, "υπέρ" της τροπολογίας τάχθηκαν 158 βουλευτές, "κατά" 107 βουλευτές ενώ 21 δήλωσαν "παρών".

Ψηφίστηκε, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ, η τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τις δαπάνες του ΛΣ-ΕΑ και την οργανική σύνθεση των πλοίων. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση.

Επί

286 ψηφισάντων, "υπέρ" της τροπολογίας τάχθηκαν 158 βουλευτές, "κατά" 107 βουλευτές ενώ 21 δήλωσαν "παρών".

Σημείο αιχμής είχε καταστεί η πρόβλεψη της τροπολογίας ότι παρατείνεται εκ νέου, για τρεις μήνες (από την 1η.10.2021 έως και την 31η.12.2021), για τα πλοία υπό ελληνική σημαία συγκεκριμένων προδιαγραφών, η μη εφαρμογή των προβλεπόμενων απαιτήσεων οργανικής σύνθεσης της οικείας εγκριτικής απόφασης (ελάχιστος αριθμός Ελλήνων ναυτικών) και η μη επιβολή των σχετικών κυρώσεων (καταβολή συνολικών εισφορών με βάση την οργανική σύνθεση).

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, είχε αναφέρει ότι στόχος της τροπολογίας ήταν να διασφαλιστεί η επιστροφή Ελλήνων ναυτικών που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό λόγω πανδημίας καθώς και η αποτελεσματική λειτουργία των πλοίων. Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας αναφέροντας ότι καταργεί επί της ουσίας την οργανική σύνθεση, σε μια περίοδο εκτίναξης των κερδών των εφοπλιστών. Για ρουσφέτι σε βάρος των εργαζομένων είχε μιλήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σ. Φάμελλος, ενώ την απόσυρση της τροπολογίας είχε ζητήσει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλ. Γρηγοριάδης.

Νωρίτερα, η ολομέλεια της Βουλής είχε ψηφίσει - κατά πλειοψηφία - τα νομοσχέδια του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τα οποία κυρώνονται:

-Η Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Πολωνίας στους τομείς πολιτισμού, εκπαίδευσης, επιστημών, αθλητισμού, νεολαίας και μέσων ενημέρωσης».

-Το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχετικά με την επιβολή εισαγωγικών περιορισμών σε κατηγορίες αρχαιολογικού και εθνολογικού υλικού της Ελληνικής Δημοκρατίας».

-Το Μνημόνιο Κατανόησης Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», και

-Το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα