B.Γκιτάκος για Τήνο: Εργατικό ατύχημα ή έγκλημα λόγω φθαρμένων ελαστικών (φωτο)

«Εργατικό ατύχημα ή έγκλημα;». Το παραπάνω ερώτημα θέτει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, για το δυστύχημα με τους εργαζόμενους στην υπ. Καθαριότητας του Δήμου Τήνου. Σε δήλωση του σημειώνει τα εξής:

«Τα ελαστικά είναι τα μοναδικά τμήματα του οχήματος που έχουν επαφή με την άσφαλτο, με αποτέλεσμα να καθορίζουν την ολίσθηση, την πρόσφυση, την επιτάχυνση, την στροφή. Για να μπορεί ένα όχημα να είναι ασφαλές και ολοκληρωμένο πρέπει να διαθέτει τα κατάλληλα και ενδεδειγμένα για αυτό ελαστικά.

Από την φωτογραφία

που έχει δημοσιευθεί σε δημοσιογραφικά site παρατηρούμε ότι στα ελαστικά του απορριμματοφόρου του Δήμου Τήνου που ανετράπη της πορείας του και στοίχισε την ζωή δύο εργαζομένων και τον τραυματισμό ενός τρίτου εργαζόμενου, έχει επέλθει προχωρημένη φθορά στην γόμωση που σημαίνει ότι η πρόσφυση του ελαστικού στο οδόστρωμα είναι σχεδόν μηδενική με αποτέλεσμα το όχημα να μην «ακούει» στις εντολές που δίνονται από τον οδηγό (φρενάρισμα, στρίψιμο κλπ) και να ολισθαίνει ανεξέλεγκτα.

Δεν είναι λίγες οι Δημοτικές Αρχές που θεωρούν ότι η αντικατάσταση των ελαστικών στον ενδεδειγμένο χρόνο λόγω φθοράς αποτελεί ακριβή δαπάνη και προκειμένου να κατεβάσουν το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων αλλά και τρίτων ….

Η ημερομηνία κατασκευής που είναι τυπωμένη πάνω στα ελαστικά του απορριμματοφόρου μπορεί να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος».

The post B.Γκιτάκος για Τήνο: Εργατικό ατύχημα ή έγκλημα λόγω φθαρμένων ελαστικών (φωτο) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα