Χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε 5.000 άνδρες, οι οποίοι πήραν χάπια για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, αποκαλύπτει τις παγίδες από τη χρήση τους. «Η μελέτη μας αφορούσε στην παρακολούθηση πέντε χιλιάδων περιστατικών, που πήραν συνταγές είτε από το κέντρο μας, είτε από άλλους γιατρούς, είτε από φαρμακοποιούς, αλλά και από φίλους, όπως και από το Ίντερνετ», σχολιάζει ο δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Τα

χάπια αυτά προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και είναι ασφαλή εφόσον σας τα έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία

Τα χάπια αυτά σήμερα μπορεί κανείς να τα πάρει και χωρίς συνταγή γιατρού, ενώ πολλοί τα προμηθεύονται από το Ιντερνέτ. Τα χάπια όμως αυτά είναι φάρμακα, που σημαίνει πως έχουν ενέργειες και παρενέργειες. Η ασφάλεια τους κρύβεται σε λεπτομέρειες που μόνο ο γιατρός σας μπορεί να γνωρίζει γι’ αυτό και θα πρέπει πάντα να τον συμβουλεύεστε πριν τα πάρετε.

Τα περισσότερα χάπια κατά της στυτικής δυσλειτουργίας ανήκουν στην κατηγορία των αναστολέων της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5. Το πρώτο φάρμακο που κυκλοφόρησε ήταν η ενέσιμη προσταγλαδίνη Ε1, αλλά η πραγματική επανάσταση έγινε το 1998 με την κυκλοφορία της σιλδεναφίλης σε μορφή χαπιού από το στόμα. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2003, κυκλοφόρησαν άλλες δύο ουσίες με την ίδια ένδειξη, η ταδαλαφίλη και η βαρδεναφίλη. Τα φάρμακα αυτά αποδεδειγμένα βοηθούν στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή, όπως τονίζεται από τους ειδικούς του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

Τα χάπια αυτά δεν έχουν αφροδισιακή δράση, δεν αυξάνουν δηλαδή την ερωτική επιθυμία, αλλά επιδρούν στα αγγεία του πέους προκαλώντας αγγειοδιαστολή με αποτέλεσμα αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή και σκληρότητα και διάρκεια στύσης.

Ποιοι πρέπει να τα αποφεύγουν

Να θυμάστε πως πρόκειται για φάρμακα που απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν κάποια μορφή στυτικής δυσλειτουργίας. Γενικά, τα φάρμακα αυτά αντενδείκνυται σε νέους κάτω των 18, μεγαλύτερης ηλικίας άντρες που παρουσιάζουν δύσπνοια κατά τη φυσική προσπάθεια, σε ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα για στηθάγχη, σε ανθρώπους που πολλά φάρμακα γιατί κάποια από αυτά μπορεί να αντενδείκνυνται για κοινή λήψη. Αντένδειξη θεωρείται επίσης η παχυσαρκία και ο διαβήτης ενώ η λήψη νιτρωδών για στεφανιαία νόσο, αποτελεί σημαντική απαγορευτική αντένδειξη.

Πότε πρέπει να καλέσετε τα επείγοντα
Όπως κάθε φάρμακο, έτσι και εκείνα για τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να παρουσιάσουν ανεπιθύμητες ενέργειες (παρενέργειες). Αυτές που θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστούν ιατρικά είναι:
• Πόνος στο στήθος
• Ζαλάδα
• Τάση για λιποθυμία
• Απώλεια όρασης
• Δυσκολία αναπνοής, πρήξιμο στα χείλη και στα βλέφαρα, όπως σε αλλεργική αντίδραση σε τροφές (αναφυλαξία).
• Ανεξέλεγκτοι σπασμοί.

The post Χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία: Τι πρέπει να γνωρίζετε appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα