Η εταιρεία που αξίζει 4,5 δισ. δολάρια χάρη σε ένα δωρεάν videogame

Μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως γνωρίζει ένα πρωτότυπο βιντεοπαιχνίδι που βάζει τους παίκτες σε μία μάχη επιβίωσης σε ένα ερημονήσι, ανεβάζοντας κατακόρυφα την αξία της εταιρείας Epic Games, η οποία το δημιούργησε.

Το Fortnite Battle Royale, όπως ονομάζεται το παιχνίδι, μοιάζει με υβρίδιο μεταξύ των «Αγώνων Πείνας» και του Minecraft. Οι παίκτες, είτε κατά μόνας, είτε συνεργαζόμενοι σε ομάδες των δύο

ή των τεσσάρων, προσπαθούν να σκοτώσουν όλους τους υπόλοιπους και να είναι οι μοναδικοί που θα επιβιώσουν, χρησιμοποιώντας όπλα ή οποιοδήποτε υλικό που μπορούν να βρουν για να προστατευτούν ή να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους.

Το παιχνίδι μπορεί κανείς να το παίξει δωρεάν, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσει διάφορα πρόσθετα πληρώνοντας, και η μεγάλη επιτυχία του Fortnite είναι ότι έχει πείσει τους εφήβους (που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της δημογραφικής βάσης του παιχνιδιού) να ξοδεύουν το χαρτζιλίκι τους γι’ αυτά τα πρόσθετα. Και κάπως έτσι, μόνο τον Μάρτιο οι πωλήσεις τέτοιων πρόσθετων έφτασαν τα 187 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της SuperData.

Η Epic Games, χάρη στην επιτυχία του παιχνιδιού, αξίζει πλέον 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον αναλυτή Τιμ Ο’Σέι της Jefferies, ενώ αντίπαλες εταιρείες, όπως η Activision Blizzard και η Take-Two Interactive έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αξίας τους, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ιδιαίτερα την ικανότητα της Epic Games να κερδίζει χρήματα από τους παίκτες του Fortnite.

Η επιτυχία αυτή ευνοεί επίσης την υπηρεσία streaming βίντεο Twitch, όπου οι παίκτες μοιράζονται τα επιτεύγματά τους, και την εφαρμογή chat Discord, όπου οι παίκτες συζητούν σχετικά με το παιχνίδι. Ευνοεί επίσης το Xbox της Microsoft και το Playstation 4 της Sony, μέσω των οποίων γίνονται πολλές αγορές πρόσθετων, από τις οποίες παίρνουν ποσοστά.

Ένας από τους πιο γνωστούς παίκτες του Fortnite είναι ο 20χρονος Σουηδός BogdanAkh, ο οποίος δήλωσε στο Reuters ότι κερδίζει περίπου 1.000 δολάρια το μήνα (περίπου 840 ευρώ) από το δωμάτιό του στη Στοκχόλμη, μεταδίδοντας ζωντανά τα παιχνίδια του. «Αν σκέφτεσαι πραγματικά ότι θέλεις να βγάλεις πολλά λεφτά, πρέπει να δουλέψεις πολύ γι’ αυτό», είπε στο Reuters TV.

Σύμφωνα με τον Ο’ Σέι, το Fortnite δρομολογεί εξελίξεις στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς η επιτυχία του μοντέλου του, δηλαδή ένα παιχνίδι που μπορεί κανείς να το παίξει δωρεάν, αλλά πρέπει να πληρώσει για να το απολαύσει στο μέγιστο βαθμό, πιθανόν να ασκήσει πίεση στις μεγάλες εταιρείες, που χρεώνουν δεκάδες ευρώ για κάθε παιχνίδι τους.

Ο αναλυτής Μάικλ Πάχτερ της Wedbush Securities επισημαίνει πως η Epic Games ακολουθεί μία έξυπνη τακτική, διατηρώντας υψηλό το ενδιαφέρον των παικτών με συχνές προσθήκες νέων αντικειμένων προς πώληση, τα οποία προσφέρονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

«Η ιδέα ότι μπορούν να χρεώνουν 15 ή 20 δολάρια για κάτι που τα άλλα παιχνίδια χρεώνουν ένα δολάριο, κάνοντάς το σπάνιο, είναι εξαιρετική», εξηγεί ο ίδιος.

The post Η εταιρεία που αξίζει 4,5 δισ. δολάρια χάρη σε ένα δωρεάν videogame appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα