Θεσσαλονίκη: Live η ομιλία Τσίπρα στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώνονται απόψε οι εργασίες του 11ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε από το βήμα του Συνεδρίου, ως θετικό το γεγονός ότι τα συνέδρια

αυτά, «συμπίπτουν με την ολοκλήρωση του Προγράμματος και την πολυπόθητη μετά από 8 χρόνια, έξοδο της χώρας από την εξαίρεση και την επιτροπεία». Τόνισε ότι «σήμερα μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, γιατί η οικονομία πιάνει τους στόχους και η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τις διεργασίες για την ελάφρυνση του χρέους, θα ανοίξουν τον δρόμο για μια οριστική και καθαρή έξοδο από την περιπέτεια των Μνημονίων».

Υπογράμμισε ότι «ο δρόμος από εδώ και πέρα ανοίγει» και πως «το 2018 θα είναι καλύτερο από το 2017 και το 2019 ακόμα καλύτερο από το 2018″.

Βασικό μας εργαλείο για την επόμενη ημέρα είναι η Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική», είπε ο Αλ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που, πλέον, κανείς δεν θα καταστρώσει για μας και κανείς δεν θα μας το επιβάλλει. Αλλά θα αποτελεί προϊόν δικού μας σχεδιασμού και δικής μας επιλογής».

Αυτή βασίζεται σε τρεις πυλώνες.

-Ο πρώτος είναι η δημοσιονομική και η μακροοικονομική σταθερότητα. Έτσι ώστε η χώρα να διασφαλίσει την αυτόνομη πορεία της,.

-Ο δεύτερος πυλώνας είναι η στήριξη της εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η αναβάθμιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.

-Τέλος, ο τρίτος πυλώνας είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του Α. Τσίπρα:

The post Θεσσαλονίκη: Live η ομιλία Τσίπρα στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα