Η μάχη των μέντιουμ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

16:04 27/1/2019 - Πηγή: Armynow

Η μάχη των μέντιουμ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Ο Χίτλερ είχε προσλάβει αστρολόγους για βρίσκουν τη θέση των συμμαχικών νηοπομπών και οι Βρετανοί απάντησαν με μελλοντολόγο.

Την άνοιξη του 1942, στην οικία του ναυάρχου Σράιντερ στο Βερολίνο, άρχισαν να πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις μια μικρής ομάδας αστρολόγων, μέντιουμ, ραβδοσκόπων και πνευματικών. Ήταν οι λεγόμενοι «Μάγοι του Ινστιτούτου του Εκκρεμούς» – μια ημιεπίσημη υπηρεσία υπό τη διεύθυνση του πλοιάρχου του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, Χανς Ράιντερ.

Τα άτομα αυτά, που

κάποιοι θεωρούσαν ότι διέθεταν ξεχωριστές διαισθητικές ικανότητες, είχαν αποκλειστικά ένα καθήκον. Έπρεπε να ανακαλύπτουν την ακριβή θέση και την πορεία των συμμαχικών νηοπομπών στον Ατλαντικό Ωκεανό, ώστε να ειδοποιούνται άμεσα τα γερμανικά υποβρύχια.

Η διαδικασία ήταν η εξής: Κάποιος από τους «μάγους» κρατούσε από πάνω από το χάρτη του Ατλαντικού ένα μικρό εκκρεμές. Όταν το αντικείμενο άρχιζε να ταλαντεύεται, η ομάδα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι είχε ανακαλύψει το σημείο στο οποίο βρίσκονταν κάποια συμμαχικά πλοία. Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό. Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας κλείνονταν σε ένα δωμάτιο και συσκέπτονταν, ώστε να προσδιοριστεί το ακριβές στίγμα.

Η ανεύρεση του Μουσολίνι

Πολλοί από τους ιθύνοντες του Γ’ Ράιχ εκτιμούσαν ιδιαιτέρως το «Ινστιτούτο». Ο Χάιντριχ Χίμλερ μάλιστα είχε ζητήσει τη βοήθεια των αστρολόγων-μέντιουμ ώστε να ανακαλύψουν τον τόπο όπου κρατείτο ο Μπενίτο Μουσολίνι από την κυβέρνηση Μπαντόλιο, μετά τα γεγονότα της 25ης Ιουλίου του 1943.

Η τύχη αποδείχτηκε πως ήταν με το μέρος τους. Αφού επαναλήφθηκε η διαδικασία με το εκκρεμές, οι «μάγοι» αποφάνθηκαν πως «ο Ντούτσε βρίσκεται κρατούμενος σε νησίδα δυτικά της Νάπολι». Πράγματι, ο Μουσολίνι εκείνη την περίοδο είχε μεταφερθεί στην Πόντσα.

Η υποστήριξη του Χίτλερ στο «Ινστιτούτο»

Ο Χίτλερ ανέκαθεν πίστευε στις προφητείες των μάγων και τους υπέθαλπε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Daily Mail εκείνης της εποχής, διέθετε προσωπικό αστρολόγο, τον οποίον υπάκουε πιστά. «Ουδείς πιστεύει περισσότερο εις την αστρολογίαν από του Αδόλφου Χίτλερ», έγραφαν τα πρωτοσέλιδα τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Η επιστράτευση του Νοστράδαμου για την επικράτηση των Ναζί

Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς άδραξε την ευκαιρία και εκμεταλλεύτηκε την ιστορία με τους μάγους και όσους υποτίθεται ότι διέθεταν υπερφυσικές δυνάμεις για καθαρά, προπαγανδιστικούς λόγους. Ήρθε σε επαφή με τον αστρολόγο Καρλ Έρνεστ Κραφτ και του ζήτησε να ερμηνεύσει τις γνωστές προφητείες του Νοστράδαμου, με τρόπο… αντιβρετανικό.

Έτσι και έγινε. Ο Κραφτ υποστήριξε ότι ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει το θρίαμβο του Γ’ Ράιχ. Στη συνέχεια, οι υπηρεσίες του Γκαίμπελς διέδιδαν τις προφητείες και των δύο σε φυλλάδια και φέιγ βολάν.

Οι προφητείες του Βολ υπέρ των Βρετανών

Η υπόθεση άρχισε να αναστατώνει τις μυστικές βρετανικές υπηρεσίες. Γι’ αυτόν το λόγο έσπευσαν να βρουν έναν άλλον μελλοντολόγο, ο οποίος θα διατύπωνε τις αντίθετες ερμηνείες από τον Κραφτ. Ύστερα από εξονυχιστική έρευνα, κατέληξαν στον ουγγρικής καταγωγής Λούις Βολ. Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε κατάλληλος, αφού είχε ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση και μεγάλη φαντασία. Οι προφητείες του Βολ διαδίδονταν από την αγγλική κατασκοπία στη Γερμανία και τις χώρες που βρίσκονταν υπό κατοχή με τέτοιο τρόπο, ώστε η πηγή να φαίνεται ότι είναι γερμανική.

Μέχρι και σήμερα, κανείς δε γνωρίζει κατά πόσο οι ψυχολογικές αυτές επιχειρήσεις είχαν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πάντως, οι περισσότεροι αστρολόγοι στη Γερμανία είχαν τραγικό τέλος. Ο Κραφτ πέθανε τον Ιανουάριο του 1945, ενώ μεταφερόταν από τη Γκεστάπο στο στρατόπεδο Μπούχενβαλντ. Η αστρολογία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα το Μάιο του 1941, όταν ο Ρούντολφ Ες, υπαρχηγός του Χίτλερ, πέταξε μόνος του στη Σκωτία όπου ήλπιζε να οργανώσει τη βρετανική αντιπολίτευση. Μάγοι και αστρολόγοι τον είχαν συμβουλεύσει ότι θα επιτύχει. ‘Ομως συνελήφθη από τους Βρετανούς αμέσως και κρατήθηκε έως το τέλος του πολέμου, όταν επέστρεψε στη Γερμανία ως κατηγορούμενος στη Δίκη της Νυρεμβέργης.

The post Η μάχη των μέντιουμ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα