Οι κρίσεις, οι επικρίσεις, οι συγκρίσεις και οι διακρίσεις

06:22 7/1/2019 - Πηγή: Armynow

Τα διάφορα fun clubs έχουν εσχάτως ξιφουλκήσει προκειμένου είτε να προβλέψουν είτε να επηρεάσουν, είτε ακόμα και να επιβάλλουν πρόσωπα σχετικά με τις κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Στα πλαίσια των συνεχών δημοσιευμάτων, των σεναρίων και των ανταγκλήσεων έχουμε δεί και ακούσει πολλά.

Το “Kammenos Fun Club” δια του γνωστού επαγγελματία – αναλυτή – μάγου – στρατάρχη – δημοσιογράφου συνεχίζει να τα “χώνει διαρκώς” στον Α/ΓΕΣ ο οποίος ευθύνεται για κάθε τι που δεν πάει, δεν

πήγαινε και δε θα πάει καλά στο Στρατό Ξηράς.

Το “Νέα Δημοκρατία Fun Club” έχει δικιά του ατζέντα την οποία δεν την εκφράζει καθαρά αλλά αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, είναι αυτό που λέμε “τους παίζεις 1Χ2 και τους χάνεις”.

Το “ΣΥΡΙΖΑ Fun Club” διαρρέει σενάρια περί υπουργοποίησης τουν νυν Α/ΓΕΕΘΑ μετά την πιθανή (να το δούμε και να μην το πιστέψουμε) παραίτηση Καμμένου και την αναβάθμιση ενός εκ των Αρχηγών ΓΕ με επικρατέστερο τον Α/ΓΕΑ. Αυτά τα πιο σημαντικά fun clubs έχουν και τις ανάλογες απόψεις τις οποίες ενίοτε ανάγουν σε επιστημονικές αναλύσεις προκειμένου είτε να τις επιβάλλουν είτε να αποδείξουν την ορθότητά τους.

Η πραγματικότητα είναι πως για καλή μας τύχη αυτή την εποχή οι Αρχηγοί των ΓΕ (συμπεριλαμβανομένου του ΓΕΕΘΑ) είναι όλοι άριστοι επαγγελματίες και προσπαθούν ο καθένας από την πλευρά του να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του. Σαφώς και όλοι έχουν προσωπικές φιλοδοξίες, αυτό άλλωστε είναι δεδομένο για όλους όσοι γνωρίζουν τη νοοτροπία των στρατιωτικών.

Αν οι κρίσεις θα είναι αξιοκρατικές ή όχι θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό εκ του αποτελέσματος κι όχι από τις επικρίσεις των παρεπηδημούντων αποστράτων, δημοσιογράφων, αναλυτών και απλών κουτσομπόληδων. Αυτές οι επικρίσεις πιθανότατα έχουν άλλη στόχευση και ενδεχομένως και βλακώδη κίνητρα.

Όποιος έχει κότσια βγαίνει και λέει την άποψή του για τις κρίσεις αυτές, όπως έκανε ο Στρατηγός Κωσταράκος, απλά και με επιχειρήματα. Σε κάποιους κύκλους αυτού του είδους οι ενέργειες θεωρούνται παρεμβάσεις. Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι γιατί δε βγαίνουν να πούν κι αυτοί καθαρά και ξάστερα τη γνώμη τους; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί δεν έχουν καθαρή άποψη. Αντίθετα, παίζουν ένα παιχνίδι συγκρίσεων προσωπικοτήτων, διοκητικών προσόντων, επικοινωνιακών ταλέντων και “υπόγειων διαδρομών”. Το παιχνίδι αυτό των συγκρίσεων θεωρούν πως βοηθάει έμμεσα το “δικό” τους εκλεκτό, όχι μόνο για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ αλλά και για τις χαμηλότερες βαθμίδες της Ιεραρχίας των ΕΔ.

Τα αντικειμενικά δεδομένα, γιατί υπάρχουν και τέτοια, δεν τα υπολογίζει σχεδόν κανείς. Κι αυτό γίνεται διότι οι διακρίσεις που γίνονται εις βάρος συγκεκριμένων υψηλόβαθμων στελεχών των ΕΔ προέρχονται κατά κύριο λόγο από συγκεκριμένα συμφέροντα ή εκπορεύονται από “μπαρμπάδες από την Κορώνη”. Ο νοών νοείτω.

Εμείς εδώ έχουμε δηλώσει ευθαρσώς τις απόψεις μας και τις έχουμε αιτιολογήσει επαρκώς. Δηλώνουμε δε, πως όποια κι αν είναι τα πρόσωπα των Αρχηγών των ΓΕ θα τα σεβαστούμε απολύτως, θα ενισχύουμε το θεσμικό κύρος τους, όπως οφείλουμε ως Έλληνες, και θα κάνουμε καλόπιστη κριτική, αν και εφόσον μπορούμε να τη στηρίξουμε με λογικά επιχειρήματα, γεγονότα και συγκεκριμένες αποδείξεις.

Δεν ανταγωνιζόμαστε κανέναν άλλο και ειδικά αυτούς που ζουν στο μίζερο μικρόκοσμό τους και φτιάχνουν σενάρια για το πως θα ψοφήσει “η κατσίκα του γείτονα”.

Από την άλλη πλευρά όμως θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας βάζοντας τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, όποιος κι είναι αυτός.

The post Οι κρίσεις, οι επικρίσεις, οι συγκρίσεις και οι διακρίσεις appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα