Τι λέει ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο για το άρθρο του BBC
Ιστορικές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, διαπιστώνει ο Έλληνας πρέσβης στη Μεγάη Βρετανία σε επιστολή του προς το BBC.
Ιστορικές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις σε βάρος της Ελλάδας ενώ αδικεί τη Συμφωνία Πρεσπών, περιέχει το άρθρο που δημοσίευσε χθες στην ιστοσελίδα του το BBC,
Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι «στην Ελλάδα η ισονομία και ισοπολιτεία είναι απόλυτα σεβαστές, ενώ υφίσταται μόνο μία μειονότητα, η οποία και αναγνωρίζεται από διεθνείς συνθήκες – η μουσουλμανική. Ωστόσο, στο άρθρο επιχειρείται η έγερση ενός ανύπαρκτου θέματος με διαστρέβλωση της Συνθήκης των Πρεσπών, στα άρθρα της οποίας η αρθρογράφος δεν κάνει καν τον κόπο να αναφερθεί».
Σχετικά με την διατύπωση του άρθρου ότι «επικυρώνοντας την συμφωνία με την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη Μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας», ο πρέσβης διευκρινίζει στην επιστολή ότι «ως προς τη γλώσσα, η Συνθήκη αναγνωρίζει στο άρθρο 1 παρ. 3 τη “ Μακεδονική γλώσσα”, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή αποκλειστικά ως επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας. Αποσαφηνίζει δε (άρθρο 7(4)) ότι οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών, αλλά, κυρίως, ότι δεν έχει σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».
«Σε ό,τι αφορά στη δήθεν αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας ξεκινήσουμε από το αυτονόητο για κάθε γνώστη του διεθνούς δικαίου: τα κράτη αναγνωρίζουν κράτη, όχι εθνότητες. Η εθνότητα των πολιτών ενός κράτους δεν ρυθμίζεται από διακρατικές συμφωνίες. Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να αναφέρεται στoυς πολίτες που ανήκουν στην πλειοψηφούσα εθνότητα που κατοικεί στη γειτονική χώρα όπως έκανε μέχρι σήμερα, ενώ οι πολίτες της εν λόγω πλειοψηφούσας εθνότητας στη γειτονική χώρα διατηρούν το δικαίωμά στον αυτοπροσδιορισμό, επισημαίνει ο κ.Καραμήτσος Τζιράς.
Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναφέρεται σε εθνότητα αλλά σε ιθαγένεια δηλαδή στο νομικό δεσμό μεταξύ του κράτους και του πολίτη. «Αυτό έχει αναγνωριστεί από τη Βόρεια Μακεδονία και μάλιστα σε συνταγματικό επίπεδο και η σχετική τροπολογία προβλέπει ότι η ιθαγένεια «δεν προσδιορίζει ούτε προκαθορίζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες».
«Η Συμφωνία των Πρεσπών σε καμία περίπτωση δεν συνιστά ‘σιωπηρή αναγνώριση’ οιασδήποτε μειονότητας στην χώρα μας, όπως ισχυρίζεται εντελώς λανθασμένα και αυθαίρετα ο συντάκτης του άρθρου. Αντίθετα, η Συμφωνία των Πρεσπών ορίζει ότι έκαστο Μέρος δεν θα παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου Μέρους με οιαδήποτε μορφή και για οιονδήποτε λόγο περιλαμβανομένης της προστασίας του καθεστώτος και των δικαιωμάτων οιωνδήποτε προσώπων δεν είναι πολίτες του και ότι το Σύνταγμα της χώρας, όπως ισχύει σήμερα ή θα τροποποιηθεί στο μέλλον, δεν μπορεί και δεν θα μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει βάση για μια τέτοια παρέμβαση» εξηγεί.
«Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, η Βόρεια Μακεδονία τροποποίησε το Σύνταγμά της (άρθρο 49) προκειμένου να αναφέρεται αποκλειστικά στην στήριξη των πολιτών και της Διασποράς της και να μην περιέχει καμία αναφορά σε «υποστήριξη του μακεδονικού λαού….σε γειτονικές χώρες».
Τέλος, ο Έλληνας πρέσβης γράφει στην επιστολή του ότι οι διάφοροι ισχυρισμοί στο δημοσίευμα του BBC φαίνεται να απηχούν τις απόψεις του «Ουράνιου Τόξου», ενός εγχώριου πολιτικού φορέα που είναι ο μοναδικός που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί δήθεν «μακεδονική μειονότητα». Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικές και ευρωεκλογές στις οποίες έχει συμμετάσχει έχει περιοριστεί σε εξαιρετικά μικρό ποσοστό του εκλογικού σώματος και μάλιστα ως τμήμα πολυκομματικού συνασπισμού.
Ο Έλληνας πρέσβης ζητά από το BBC να δημοσιεύσει την συγκεκριμένη επιστολή προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων και να λάβει υπόψη του τα γεγονότα αυτά σε μελλοντικά σχετικά δημοσιεύματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
The post Τι λέει ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο για το άρθρο του BBC appeared first on ArmyNow.Net.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Δημόσια έκκληση για τον Τάκη Μόσχο!
- Τι συμβαίνει σε άτομα που φροντίζουν συγγενείς τους που είναι άρρωστοι;
- Μοιραία λάθη από τον πιλότο που κόστισαν τη ζωή του Εμιλιάνο Σάλα - ΦΩΤΟ
- Πλήθος Ιεραρχών στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων (ΦΩΤΟ)
- Τον Λαρίσης Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής
- Τι λέει ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο για το άρθρο του BBC
- Ποιοι νέοι δήμοι δημιουργούνται με ειδική τροπολογία...
- Το «επικίνδυνο» για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα δημοσίευμα του BBC
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Armynow
- Τελευταία Νέα Armynow
- Τι λέει ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο για το άρθρο του BBC
- Το «επικίνδυνο» για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα δημοσίευμα του BBC
- Τουρκία: Επίδειξη ισχύος και προπαγάνδας η «Γαλάζια Πατρίδα»
- Αναδρομικά Αποστράτων: Τι απαντάει η κυβέρνηση για τα λάθος ποσά
- Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας ο Διοικητής της Seebrig – ΦΩΤΟ
- Οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού
- Διχασμένοι στα Σκόπια για την Συμφωνία των Πρεσπών
- Κικίλιας – Δημοσχάκης: Τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας
- Ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας – ΦΩΤΟ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Hurriyet-Τουρκία: Οι ΗΠΑ έτοιμες για κυρώσεις πριν καν έρθουν οι S-400
- Bleacher Report: Ο Αντεντοκούνμπο ξεπέρασε τον Χάρντεν στην κούρσα του MVP - ΦΩΤΟ
- α την πιο όμορφη αστυνομικό της Γερμανίας - H Άντριαν φεύγει... η Ναντίν έρχεται - ΦΩΤΟ
- Aνάκληση πιάτου μελαμίνης
- Δημόσια έκκληση για τον Τάκη Μόσχο!
- Θλίψη: Πέθανε διάσημος τραγουδιστής (vids)
- Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αδερφού του Αρχιεπισκόπου Κρήτης
- Ανέκδοτο: Το πλύσιμο
- Καιρός: Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές – Πού δεν εκτελούνται