Brexit: Η Μέι ψάχνει λύση - βάλσαμο στο παρά πέντε

Brexit: Η Μέι ψάχνει λύση - βάλσαμο στο παρά πέντε12.03.2019Πρόσωπα

Μυρίζει «βατερλό» η νέα ψηφοφορία

Κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί τελικά η σημερινή ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit, τουλάχιστον όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η δήλωση ήρθε να

ξεδιαλύνει τις φήμες γύρω από τη διαδικασία, καθώς ρεπορτάζ των λονδρέζικων «Times» έκανε λόγο για «προτροπές» κορυφαίων στελεχών των Τόρις στην πρωθυπουργό να αποσύρει τη διαδικασία από το Κοινοβούλιο, επειδή προβλέπεται να εξέλθει από τη μάχη της ψηφοφορίας «ηττημένη κατά κράτος».

Οπως έγραφε η εφημερίδα, η Μέι αντιμετωπίζει την πιθανότητα ακόμη μίας κοινοβουλευτικής ταπείνωσης για το Brexit μετά την ανακοίνωση άλλων δύο ομάδων ευρωσκεπτικιστών ότι προτίθενται να καταψηφίσουν την πρότασή της για συμφωνία, επειδή η πρωθυπουργός απέτυχε να εξασφαλίσει επαρκείς παραχωρήσεις από την Ε.Ε.

Ταξίδι-αστραπή

Απελπισμένα, λοιπόν, η Μέι -κατά τους «Times»- πασχίζει, ελάχιστες μέρες πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει επίσημα από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου, να πετύχει έστω και την τελευταία στιγμή κάποιες αλλαγές στο deal με τις Βρυξέλλες.

Χθες, η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναχώρησε από το Λονδίνο σε ένα ταξίδι-αστραπή διάρκειας 11 ωρών με προορισμό το Στρασβούργο, για να συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιχειρώντας -χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει- συμβιβασμό για το ζήτημα, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει τη συμφωνία διαζυγίου από την αρνητική ψήφο των βουλευτών του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Στο Στρασβούργο η Μέι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμενόταν να συναντηθεί επίσης με τον συντονιστή του Ευρωκοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφστατ και τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα