H Eλλάδα δεύτερη στην Ε.Ε. σε υπερβάλλουσα θνητότητα!

Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat. Επιβεβαίωση της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας

Σοκ και δέος προκαλούν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat και αφορούν την υπερβάλλουσα θνητότητα στη χώρα. Η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο πως η διαχείριση της πανδημίας τους τελευταίους μήνες λαμβάνει χαρακτηριστικά… εγκλήματος!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat,

από τον Μάρτιο του 2021 η υπερβάλλουσα θνητότητα στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε τριπλάσια ποσοστά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο η Ελλάδα κατείχε τη δεύτερη χειρότερη θέση μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με 25,3% περισσότερους θανάτους από όσους είχαν καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα των ετών 2016-2019.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι ότι φέτος τον Ιανουάριο η χώρα μας είχε υπερτριπλάσια υπερβάλλουσα θνητότητα, έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου (25,3% έναντι 7,7%).

Ενδεικτικά, η Ελλάδα είχε μικρότερο ποσοστό υπερβάλλουσας θνητότητας έναντι των 27 της Ευρώπης μονάχα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021. Έκτοτε, η κατάσταση αυτή έχει αντιστραφεί πλήρως.

Τι είναι η υπερβάλλουσα θνητότητα και πόσο σημαντικός δείκτης είναι, το εξηγούν οι ειδικοί της Eurostat, οι οποίοι επισημαίνουν πως αφορά τον αριθμό των θανάτων από όλες τις αιτίες, ο οποίος μετράται κατά τη διάρκεια μιας κρίσης και ο οποίος ξεπερνά εκείνον που θα μπορούσε να έχει καταγραφεί σε κανονικές συνθήκες.

Το γεγονός, λοιπόν, πως συγκριτικά με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών η υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ελλάδα είναι υψηλότερη αποδεικνύει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες επιδεινώθηκαν ραγδαία αυτή τη διετία.

Δεν είναι μόνο οι θάνατοι των ασθενών από κορονοϊό, που δυστυχώς και εκεί η χώρα μας έχει μια θλιβερή πρωτιά, αλλά σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται και όσοι άνθρωποι δεν εξυπηρετούνταν λόγω του γεγονότος πως το ΕΣΥ μετατράπηκε σε μονοθεματικό.

Στην πραγματικότητα, ο δείκτης της υπερβάλλουσας θνητότητας και η σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα είχε πολλαπλές συνέπειες, που κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές.

23.529 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, 58 έχασαν τη μάχη, 337 οι διασωληνωμένοι

Οι τραγικές επιπτώσεις του κορονοϊού εξακολουθούν να αφήνουν το αποτύπωμά τους στην ελληνική κοινωνία, καθώς ακόμη ένα 24ωρο οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 50.

Την ίδια ώρα, είχαμε μικρή πτώση στον αριθμό των διασωληνωμένων, ενώ σημαντικά μειώθηκαν και οι εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία.

Για άλλη μια φορά τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 20.000, ενώ ανησυχία προκαλεί η αυξημένη θετικότητα, η οποία υπερβαίνει το 20%.

Ο ΕΟΔΥ ανέφερε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 23.529, αλλά ο δείκτης θετικότητας σκαρφάλωσε στο 22,57% καθώς διενεργήθηκαν μόλις 104.235 τεστ.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.812.182, εκ των οποίων το 49,3% αφορά άνδρες.

Οι 58 νέοι θάνατοι ασθενών από Covid-19 ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την έναρξη της επιδημίας σε 26.995, το 95,2% των οποίων είχε υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 337 (63,5% άνδρες), η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη και το 90,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 212 (62,91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (37,09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως περίπου τέσσερις στους 10 ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.401 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 303 (ημερήσια μεταβολή -12,43%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 337 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 35 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή, στην Αττική εντοπίστηκαν 7.944 νέες μολύνσεις και στη Θεσσαλονίκη 2.468.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eλλάδα, Ε Ε,Ellada, e e