Ανάγκη για γεννήσεις

Ανάγκη για γεννήσεις12.12.2017Άρθρα

Η Ελλάδα περνά αυτήν την περίοδο έναν δημογραφικό χειμώνα

Από τον
Αθανάσιο Γκουρνέλο*

Ηεβδομάδα που πέρασε είχε στο πολιτικό επίκεντρό της την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου. Λίγο οι προκλητικές δηλώσεις του, λίγο η εξαφάνιση του Ελληνα υπουργού Αμυνας, λίγο η εμφάνιση του Α/ΓΕΕΘΑ με πολιτική περιβολή και λίγο η ανικανότητα, ο επαρχιωτισμός και η προχειρότητα σύσσωμης της ελληνικής

διπλωματίας, έδωσαν αρκετό υλικό για αρθρογραφία, εκπομπές και σχολιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμπεριφορά και η πολιτική του Τούρκου προέδρου μπορεί να εξηγηθούν εύκολα με μια ανάγνωση του Θουκυδίδη, του Ηροδότου και του Σμιτ. Το ζήτημα για την ελληνική Δεξιά, λοιπόν, βρίσκεται στο να αναδείξει το δημογραφικό πρόβλημά μας, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Ερντογάν.

Οι μέχρι τώρα προτάσεις για το δημογραφικό ή τουλάχιστον εκείνες οι οποίες ακούγονται περισσότερο αφορούν την αντικατάστασή μας από αλλοδαπούς, δηλαδή τη δημιουργία ενός ευέλικτου νομικού συστήματος και μιας ελαστικής πολιτικής που θα επιτρέψουν την είσοδο μεγάλων μαζών ανθρώπων από χώρες με πόλεμο ή οικονομική καταστροφή και οι οποίοι θα αφομοιωθούν με κάποιον τρόπο και θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό των κατοίκων. Αλλες θεωρίες είναι μάλλον παραλλαγές αυτής και συνολικά αντιμετωπίζουν τους Ελληνες όχι ως έθνος, αλλά ως ΑΦΜ, αριθμούς ΑΜΚΑ κ.λπ. Οι όποιες απόψεις περί ευεργετικών πολιτικών που θα επιτρέψουν ένα baby boom των Ελλήνων απλά βαφτίζονται... ακροδεξιές.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει πολύ καλά ο Τούρκος πρόεδρος. Ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι 73.700.000, με ρυθμό τεκνοποιίας 1,21% ανά έτος, εκ του οποίου πληθυσμού το 25,9% είναι μουσουλμάνοι κάτω των 14 ετών.

Από το 1990 έως σήμερα ο πληθυσμός τους αυξήθηκε κατά 16.000.000. Δίχως να μπούμε σε περαιτέρω στατιστικές αναλύσεις, γίνεται ευνόητο πως η Ελλάδα περνά έναν δημογραφικό χειμώνα, στον οποίο προστίθενται οι άθλιες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, ο πολιτιστικός μαρξισμός και η πλάνη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Σε αντίθεση με μας, οι γείτονες βιώνουν δημογραφική άνθηση, απογειώνονται στρατιωτικά και ομιλούν με όρους και ύφος περιφερειακής υπερδύναμης και πρώην αυτοκρατορίας.

Η ριζική αναδιαμόρφωση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όπως την επιθυμεί η ελληνική Δεξιά, οφείλει και πρέπει να βασίζεται πρωτίστως στη δημογραφική άνθησή μας, σε αντίθεση με την εξάρτηση από την Ε.Ε., στην οποία βασίζεται το σημερινό πολιτικό σύστημα.

* Πολιτικός αναλυτής

Keywords
Τυχαία Θέματα