Ανήλικοι μπαχαλάκηδες σμπαράλιασαν το... δόγμα

Ανήλικοι μπαχαλάκηδες σμπαράλιασαν το... δόγμα17.10.2018Αστυνομικά

Δυσφορία στο Αρχηγείο για τις μολότοφ στο Α.Τ. Ομόνοιας. 60 άτομα βγήκαν από τα Εξάρχεια... απαρατήρητα!

Επίδειξη δύναμης -και μάλιστα κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου δόγματος αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ.- έκαναν οι αντιεξουσιαστές που πυρπόλησαν τη Δευτέρα το βράδυ το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας και έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τους άνδρες της Αστυνομίας. Τα περίπου 60 άτομα έδρασαν αστραπιαία, καθώς η καταδρομική επίθεση των αναρχικών -που μάλιστα είχε αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να μεταφερθούν

στο νοσοκομείο- διήρκεσε μόλις τέσσερα λεπτά.

Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι οι δράστες λειτούργησαν βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, αφού κατάφεραν να... παρακάμψουν τους «παρατηρητές» της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι βρίσκονται νυχθημερόν ακροβολισμένοι γύρω από τα στενά των Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί όχι μόνο αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση, αλλά έτρεχαν για να προφυλαχθούν από τις μολότοφ και τις πέτρες που πετούσαν οι κουκουλοφόροι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες των Αρχών στρέφονται σε συγκεκριμένη ομάδα «μπαχαλάκηδων» των Εξαρχείων, οι οποίοι εμπλέκονται πολύ συχνά σε επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών. Μάλιστα, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση θεωρούν ότι οι περισσότεροι από τους δράστες της θρασύτατης επίθεσης είναι άτομα νεαρής ηλικίας (ακόμη και ανήλικοι) αλλά και αλλοδαποί. Το βέβαιο είναι ότι τα συγκεκριμένα άτομα ουσιαστικά... ισοπέδωσαν το νέο δόγμα αστυνόμευσης που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (λίγες ώρες πριν από την επίθεση).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αντιεξουσιαστές είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες, όλοι τους οπλισμένοι με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ρόπαλα. Οταν έφτασαν στην οδό Βερανζέρου, αρχικά πυρπόλησαν ένα λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. που θα χρησιμοποιούσαν αστυνομικοί οι οποίοι θα αναλάμβαναν τις βραδινές πεζές περιπολίες του σχεδίου «Περσέας», ενώ στη συνέχεια με μια αιφνιδιαστική κίνηση έφτασαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Εκεί άρχισαν να ρίχνουν «βροχή» από βόμβες μολότοφ, ακόμα και στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα κρατητήρια του τμήματος. Εκείνη τη στιγμή στο τμήμα βρίσκονταν 16 αστυνομικοί, οι οποίοι δεν αντέδρασαν, ενώ τέσσερις από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Η μηδενική αντίδραση των αστυνομικών και η καθυστερημένη άφιξη ενισχύσεων στο σημείο της επίθεσης έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν η θρασύτατη επίθεση στο Αστυνομικό Τ

μήμα της Ομόνοιας να είχε χαρακτηριστικά αντιποίνων για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Διασύρθηκαν οι υπουργίνες

Τι ειρωνεία! Την ημέρα που οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα παρουσίαζαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το... μεγαλόπνοο σχέδιό τους για περιορισμό της εγκληματικότητας, μια ομάδα κουκουλοφόρων τίναζε στον αέρα τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας.

Η φονική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας διέσυρε τόσο το υπουργείο τής (δήθεν) προστασίας του Πολίτη όσο και την ηγεσία της Αστυνομίας! Αν δεν μπορούν να προφυλάξουν ούτε τα αστυνομικά τμήματα, πώς θα προστατέψουν τα σπίτια και τις περιουσίες μας; Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται εγκληματικά ανίκανος. Τι να πρωτοθυμηθείς. Τον μεθυσμένο που μπούκαρε στη Βουλή με Ι.Χ., τις τρομοβόλτες του ανενόχλητου Ρουβίκωνα ή την έξαρση των ληστειών και των κλοπών; Ας πάψουν λοιπόν να προκαλούν με αερολογίες. Το σόου στο Προεδρικό Μέγαρο τους μάρανε...

Δ. Ριζούλης

«Ηθελαν να χυθεί αίμα αστυνομικού»

«Ηθελαν νεκρό αστυνομικό»! Αυτό επαναλαμβάνουν από χθες οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, αναφερόμενοι στην καταδρομική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε ότι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι περίπου 60 αναρχικοί τη στιγμή που πετούσαν τα «πολεμοφόδιά» τους στο τμήμα φώναζαν: «Θα σας σκοτώσουμε! Σήμερα θα πεθάνετε». Αλλωστε, οι δεκάδες βόμβες μολότοφ που εκσφενδονίστηκαν προς το κτίριο μαρτυρούν και τις προθέσεις των αναρχικών.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «δολοφονική» και κρατώντας πανό το οποίο έγραφε «Οι αστυνομικοί στο απόσπασμα». Ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τους δράστες «δολοφόνους», οι οποίοι «ήθελαν να χυθεί αίμα αστυνομικού». «Περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα και όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά τούς πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε ότι δεν υπάρχει «πολιτική βούληση να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι». Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρχικά άκουσαν πολλή φασαρία και στη συνέχεια είδαν νεαρά άτομα με μαύρα ρούχα και κουκούλες να έρχονται από την 3η Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, τους είδαν να πετούν μπουκάλια και να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικείμενα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα