Ανθελληνικό «ντελίριο» από τον Ράμα

Ανθελληνικό «ντελίριο» από τον Ράμα10.11.2018Παρασκήνιο

Αποκάλεσε «γαϊδούρια και γουρούνια» όσους πήγαν στην κηδεία Κατσίφα. Υβρεις και από τον Μπερίσα. Χλιαρή απάντηση από το ΥΠΕΞ

Με μία «χλιαρή» και για... γέλια ανακοίνωση, που εξέδωσε με μεγάλη καθυστέρηση, επιχείρησε το υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει στο πρωτοφανές ανθελληνικό αλβανικό παραλήρημα, που εκφράστηκε από τον Εντι Ράμα αλλά και από τον Σαλί Μπερίσα χθες, στον απόηχο της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Τη

στιγμή που τόσο ο νυν όσο και ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας καθύβρισαν σκαιότατα τους Ελληνες που παραβρέθηκαν στην κηδεία, το μόνο που βρήκε να πει το ΥΠΕΞ είναι ότι «αναμένουμε από την Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεών μας». Οσον αφορά δε την απόφαση των αλβανικών Αρχών να κηρύξουν ανεπιθύμητους 52 Ελληνες πολίτες, σχολίασε ότι «προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις». Η προσμονή για «οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης», όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ, συνοδεύτηκε από αναρτήσεις συριζαϊκών «τμημάτων» του ίντερνετ υπέρ του Ράμα, κατηγορώντας τους ομογενείς μας οι οποίοι παραβρέθηκαν στην κηδεία ως «εθνικιστές» και «ακροδεξιά στοιχεία»...

Ο Ράμα, με ύφος υβριστή, χαρακτήρισε «άξεστους» και «βρομερούς» που «βεβηλώνουν τον νεκρό τους» όσους Ελληνες πήγαν στην κηδεία του Κατσίφα. Εκτός ορίων, μίλησε για «βρομερές υπάρξεις», «ύαινες, κοράκια, γαϊδούρια και γουρούνια», στρεφόμενος με μανία εναντίον όσων Ελλήνων φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν στη μνήμη του Κατσίφα. «Η Αλβανία δεν “ντροπιάζεται” από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρομερές υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους» δήλωσε προκλητικά για τους Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες που βρέθηκαν στους Βουλιαράτες. Μετά τον Ράμα τη σκυτάλη των ανθελληνικών ύβρεων πήρε ο Σαλί Μπερίσα. «Ηρθαν στην Αλβανία πρωτόγονοι εξτρεμιστές και προβοκάτορες κηδειών» δήλωσε.

Κριτική από Ν.Δ.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι δεν έχει αντιδράσει στις προκλητικές δηλώσεις του Εντι Ράμα, άσκησε ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας. «Δεν δέχομαι να προσβάλει ο κ. Ράμα κανέναν συμπατριώτη μας» τόνισε. Για «απαράδεκτες και προκλητικές» αποφάσεις και δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού κάνει λόγο και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος με σχόλιό του στο twitter και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σιωπά και τον αποθρασύνει».

Η αποκάλυψη-σοκ για το ιστορικό σχιζοφρένειας!

Στις 4 Νοεμβρίου 2017 η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει το δημοσίευμα αλβανικής εφημερίδας το οποίο χαρακτήριζε τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα πάσχοντα από «βεβαρημένη σχιζοφρένεια», παρουσιάζοντας μάλιστα καρτέλες νοσοκομείου από τη δεκαετία του '80 και αποκαλύπτοντας νέα δεδομένα για το παρελθόν του κ. Ράμα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι καρτέλες της Νευροχειρουργικής Κλινικής των Τιράνων αποδεικνύουν ότι ο 54χρονος σήμερα πολιτικός έχει βεβαρημένο παρελθόν σχιζοφρένειας και νοσηλεύτηκε για τον λόγο αυτόν, τη δεκαετία του 1980, στα Τίρανα και στο Παρίσι. Ο εκδότης της εφημερίδας «TEMA» Μέρο Μπάζε είναι αυτός που τόλμησε να προχωρήσει στις αποκαλύψεις κατά του Αλβανού πρωθυπουργού, δημοσιεύοντας την καρτέλα ασθενούς και άλλες ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει- πως νοσηλεύτηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αρ. 5 των Τιράνων για σχιζοφρένεια!


Σύμφωνα με την «TEMA», που κάθε άλλο παρά φιλελληνική είναι, ο κ. Ράμα έχει νοσηλευτεί συστηματικά στη νευροχειρουργική κλινική του εν λόγω νοσοκομείου κατά τη δεκαετία του 1980 και αργότερα. Κατόπιν, ύστερα από συστάσεις της αρμόδιας ιατρικής επιτροπής, εστάλη στο Παρίσι για πιο εξειδικευμένη παρακολούθηση και εντατική θεραπεία.

«Οι πρώτες ενδείξεις της ασθένειας του Ράμα χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, πράγμα που συμπίπτει με τις τακτικές επισκέψεις του στα νοσοκομεία. Οπως αναγράφεται στις κλινικές καρτέλες και βάσει των ομολογιών των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής Ράμα εμφανιζόταν ιδιαίτερα επιθετικός όχι μόνο στα κοινωνικά περιβάλλοντα, αλλά και με τα μέλη της οικογένειάς του, τη μητέρα και τη σύζυγό του» έγραψε το αλβανικό έντυπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα