Απίστευτη ομολογία Βούτση! Δεν νομοθετήσαμε πάντοτε όπως επιβάλλει το Σύνταγμα

Απίστευτη ομολογία Βούτση! Δεν νομοθετήσαμε πάντοτε όπως επιβάλλει το Σύνταγμα15.11.2017Πρόσωπα

Απίστευτη ομολογία του προέδρου σε επίσκεψη των επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στη Βουλή

Σε μια πρωτοφανή παραδοχή προχώρησε ο καθ' ύλην αρμόδιος θεσμικός παράγοντας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με την οποία εγείρεται ευθέως ζήτημα συνταγματικής τάξης στη χώρα στην παρούσα φάση καθώς και στα χρόνια που προηγήθηκαν από το 2010, με την υπαγωγή της χώρας στη διεθνή εποπτεία.

«Δεν νομοθετήσαμε πάντοτε

έτσι όπως θα θέλαμε, έτσι όπως θα έπρεπε ή έτσι όπως λέει το Σύνταγμά μας ή και τα Συντάγματα των δικών σας χωρών» παραδέχτηκε ο κ. Βούτσης μιλώντας στους διαπιστευμένους επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, που επισκέφθηκαν χθες το Κοινοβούλιο. Ζήτησε μάλιστα από τους διπλωμάτες επικεφαλής αποστολών (όπως θα έκανε κάποιος πολιτικός σε κατάσταση κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα) να μεταφέρουν την ελληνική πραγματικότητα στις κυβερνήσεις των χωρών τους, προκειμένου να υπάρξει αλληλοβοήθεια.

Ευχολόγιο

Η αυτοακύρωση του προέδρου της Βουλής εξελίχθηκε σε διαρκές ευχολόγιο παραληρηματικού τύπου με διάθεση να «βλογήσει τα γένια» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Εργαζόμαστε έτσι ώστε τον Αύγουστο του 2018 τυπικά να κλείσει αυτός ο κύκλος και θεσμικής δημοκρατικής υποβάθμισης των εργασιών του Κοινοβουλίου» είπε και επισήμανε ότι τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης υπήρξε και μια θεσμική κρίση μέσα στο Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πρέπει να ξεκινήσει η συνταγματική αναθεώρηση έτσι ώστε η επόμενη Βουλή να έχει δικαίωμα να είναι αναθεωρητική.

Συνέβη όμως και ένα ακόμη απρόοπτο στη Βουλή, όπου βρέθηκαν τεκμήρια της περιόδου 1897-1977 σε χώρο που δεν ήταν επισκέψιμος για δεκαετίες. Για το περιεχόμενο του υλικού, το πώς και το γιατί είχε εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό εντοπίστηκε ενημερώνει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Βούτσης. Πρόκειται για αρχεία από τα οποία το παλαιότερο χρονολογείται το 1897 και το νεότερο το 1977.
Περίπου τα μισά από τα 1.000 πρωτότυπα έγγραφα που βρέθηκαν μέσα σε 140 κιβώτια περιέχουν υλικό του υπουργικού συμβουλίου της επταετίας 1967-1974.

Keywords
Τυχαία Θέματα