Αστοχη και αστεία δικαιολογία για το μπλακάουτ στην Αττική

Αστοχη και αστεία δικαιολογία για το μπλακάουτ στην Αττική04.09.2018Οικονομία

Ο ΑΔΜΗΕ προσπάθησε με ανακοίνωση να καλύψει την ανεπάρκεια αλλά και την «ευστοχία» του σε μισθούς και μπόνους

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τους παχυλούς μισθούς και τα μπόνους, τα οποία στην ουσία επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω των ρυθμισμένων χρεώσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, επιχειρεί για ακόμα μία εβδομάδα η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.

Χθες

ανακοίνωσε πως αιτία του πολύωρου μπλακάουτ στην Αττική ήταν η «αστοχία υλικού» σε διακόπτη του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης. Βέβαια, δεν εξήγησε αν και το πρόσφατο περιστατικό στον Αγιο Στέφανο οφειλόταν επίσης σε αστοχία υλικού.
Ούτε η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ κλήθηκε να εξηγήσει γιατί δεν λειτούργησε αμέσως το εφεδρικό καλώδιο ηλεκτροδότησης της Υδρας, με αποτέλεσμα να μείνει το νησί για σχεδόν 24 ώρες χωρίς ρεύμα!

Καμία διάψευση

Τα απανωτά περιστατικά στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, το οποίο διαχειρίζονται ο ΑΔΜΗΕ (το σύστημα μεταφοράς υψηλής τάσης) και ο ΔΕΔΔΗΕ (τη μεταφορά στη μέση και χαμηλή τάση) προκαλούν συζητήσεις. Γι’ αυτό και η καλοπληρωμένη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ επιμένει να εκδίδει ανακοινώσει για την «αστοχία υλικού», χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει συμφωνήσει για μπόνους 20% «για την επίτευξη στόχων». Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ υποστηρίζει πως «οι τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι για τη συντήρηση του Συστήματος Μεταφοράς είχαν ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Οσον αφορά τους έκτακτους ελέγχους που έλαβαν χώρα την περίοδο 24-30 Αυγούστου, ανακοινώνεται ότι το αρμόδιο προσωπικό της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς επιθεώρησε τον εξοπλισμό των ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, Αχαρνών, Κουμουνδούρου, Παλλήνης, Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Λάρισας, Καρδιάς, Αγίου Δημητρίου, Αμυνταίου, Μελίτης, Τρικάλων και Νέας Σάντας.

Η επιθεώρηση επεκτάθηκε και στους Υποσταθμούς Δόξας, Λαμίας και Κορίνθου. Σε καμία περίπτωση δεν εντοπίστηκαν προβλήματα που να απαιτούν άμεσες διορθωτικές κινήσεις».

Τέλος, «σε σχέση με όσα γράφονται για τη συντήρηση του Συστήματος Μεταφοράς, επισημαίνεται ότι τα ποσά που δαπανά ο ΑΔΜΗΕ για τον λόγο αυτόν όχι απλώς δεν μειώθηκαν, αλλά αντιθέτως αυξήθηκαν την τελευταία διετία. Συγκεκριμένα, οι δαπάνες συντήρησης του Συστήματος Μεταφοράς (περιλαμβανομένων και των βλαβών) διαμορφώθηκαν στα 37.400.000 ευρώ το 2015, στα 39.000.000 ευρώ το 2016 και στα 39.500.000 ευρώ το 2017».

Keywords
Τυχαία Θέματα