Μπλακάουτ στην Υδρα! Χωρίς ρεύμα και νερό έμεινε το νησί

Μπλακάουτ στην Υδρα! Χωρίς ρεύμα και νερό έμεινε το νησί27.08.2018Περιφέρεια

Απανωτά είναι τα κρούσματα διακοπών ρεύματος, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ να τρέχουν και να μη φτάνουν!

Ετσι, μετά την πολύωρη διακοπή στην Αττική την περασμένη Τετάρτη, χθες το πρωί υπήρξε μπλακάουτ

στην Υδρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Υδρας Γιώργο Κουκουδάκη, το νησί, εκτός από ρεύμα, έμεινε και χωρίς νερό, καθώς δεν ηλεκτροδοτούνταν τα αντλιοστάσια. Η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ, που ηλεκτροδοτεί το νησί, είχε από το πρωί της Κυριακής καταβάλει προσπάθειες για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση, χωρίς να τα έχει καταφέρει έως χθες το βράδυ.

Οπως ανακοίνωσε, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του δικτύου από τον υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χιλιομέτρων), καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες -καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος- το δίκτυο της Υδρας.

Η Περιφέρεια Αττικής ζητησε αργά χθες το βράδυ να κηρυχθεί ο Δήμος Υδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό επιστράτευσε υδροφόρα για να καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί δύο σοβαρά περιστατικά σε εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ, που αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Εναν μήνα μετά τη φωτιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) του Αγίου Στεφάνου, για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι της Αττικής έζησαν την περασμένη εβδομάδα το πρώτο... μεταμνημονιακό μπλακάουτ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χθες παρουσιάστηκαν προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης της Αττικής, με αποτέλεσμα να μείνουν για πολλές ώρες χωρίς νερό συνοικίες στον Ασπρόπυργο, στη Βάρη, στο Μαρούσι, στη Νίκαια, στο Παλαιό Φάληρο, στον Χολαργό και τον Αγιο Ιωάννη Ρέντη.

Keywords
Αναζητήσεις
έμεινε η υδρα από νερο, έμεινε η ύδρα από νερό
Τυχαία Θέματα