«Μπλεγμένος» και στο C4I ο Γιάννος!

«Μπλεγμένος» και στο C4I ο Γιάννος!24.11.2018Παρασκήνιο

Σφραγισμένη στη Βουλή η δικογραφία, που φέρεται ότι περιλαμβάνει άλλον έναν υπουργό από το ΚΥΣΕΑ του 2003

Πολιτικό σεισμό απειλεί να προκαλέσει η νέα δικογραφία για το C4I που έχει φτάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και έχει πρωτοκολληθεί. Ορισμένοι ήδη έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς, όπως λέγεται, η υπόθεση

έχει μεγάλο βάθος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η δικογραφία αφορά καταρχήν τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος κατηγορείται για την τέλεση του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας. Στο διαβιβαστικό, δε, που έφτασε στη Βουλή υπάρχει ονομαστική αναφορά στον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας και μέλος του ΚΥΣΕΑ το 2003, περίοδο την οποία ελήφθη η απόφαση για την προμήθεια του C4I.

«Ή από κοινού»

«Το αδίκημα τελέστηκε κατά μόνας ή από κοινού άπαξ και κατ' εξακολούθηση» αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στη δικογραφία να εμπλέκονται και άλλοι πρώην υπουργοί.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές, που ανέφεραν πως τελικά οι εμπλεκόμενοι δεν είναι ένας, αλλά δύο κορυφαίοι υπουργοί που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ του 2003, την περίοδο δηλαδή που έγινε η σύναψη της «αμαρτωλής» συμφωνίας. Τα πρόσωπα αυτά φέρεται ότι έλαβαν μίζες εκατομμυρίων, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 15.000.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στην προμήθεια έργου αξίας 35.000.000 ευρώ. Οι πρώην υπουργοί φέρεται ότι χρηματίστηκαν για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο επί της ουσίας δεν μπήκε ποτέ σε εφαρμογή.

Ο μάρτυρας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, ο μάρτυρας που κατέθεσε και εμπλέκει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ είναι πρώην κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (της περιόδου 2006-2010).

Η «καυτή» δικογραφία πάντως φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού στην αίθουσα 168 του πρώτου ορόφου της Βουλής και εκεί αναμένεται να παραμείνει έως τη Δευτέρα το απόγευμα, οπότε θα αναγγελθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 18.00 το απόγευμα.

Η διαδικασία αυτή ακολουθείται διότι η δικογραφία έφτασε στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής και ο Νίκος Βούτσης δεν πρόλαβε να την αναγγείλει στην Ολομέλεια, καθώς η «ώρα του πρωθυπουργού» ολοκληρώθηκε νωρίς, πριν από τις 13.00. Η ρητή εντολή του προέδρου της Βουλής είναι η δικογραφία να σφραγιστεί και να φυλαχτεί έως τη Δευτέρα, ώστε να διαφυλαχθεί το απόρρητο, σύμφωνα με τον νόμο. Από τη στιγμή που η διαβίβασή της ανακοινωθεί στην Ολομέλεια, θα τεθεί στη διάθεση εκπροσώπων των κομμάτων προς ενημέρωση. Κατόπιν θα δρομολογηθούν και οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αρχικά η δικογραφία (σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποσταλεί σε ψηφιακή μορφή, με στικάκι), εάν έχει στοιχεία που βρίσκονται σε δικαστική διερεύνηση, προκειμένου να μη διαρρεύσουν και απειληθεί η μυστικότητα της προανάκρισης, τότε, όπως είχε γίνει και με τη δικογραφία της Novartis, οι βουλευτές θα μπορούν μόνο να λάβουν γνώση. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όσοι βουλευτές επιθυμούν θα μεταβαίνουν στην αίθουσα 168 της Βουλής και θα τη διαβάζουν, ενώ θα μπορούν να κρατούν και σημειώσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν έχει περαιωθεί η δικαστική διερεύνηση, θα δοθούν αντίγραφα της δικογραφίας στα κόμματα. Φυσικά, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει από κάποιο κόμμα αίτημα για σύσταση νέας εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα