Χωρίς ταξί για 12 ώρες

Χωρίς ταξί για 12 ώρες 07.11.2018Ρεπορτάζ

Συγκέντρωση στην Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται αγωγή της Beat κατά ΣΑΤΑ

Χειρόφρενο θα τραβήξουν αύριο για 12 ώρες οι οδηγοί ταξί λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ). Ειδικότερα, οι οδηγοί θα απόσχουν από τα καθήκοντά τους από τις 4 τα ξημερώματα έως τις 4 το απόγευμα της

ίδιας ημέρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θύμιος Λυμπερόπουλος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 το πρωί, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή της εταιρίας διαμεσολάβησης Beat κατά του προέδρου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Μάρτυρες υπεράσπισης θα είναι, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ ζητεί, μεταξύ άλλων, την πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από όλους, είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή είτε για δίκτυο ή διαμεσολαβητική εταιρία, την άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς, καθώς και την άμεση προσαρμογή όλων των εταιριών διαμεσολάβησης στο εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα