Χωρίς τέλος το κωμικό σίριαλ της Βουλής με τους 6 «προθύμους»! Φαιδρότητες άνευ προηγουμένου

Χωρίς τέλος το κωμικό σίριαλ της Βουλής με τους 6 «προθύμους»! Φαιδρότητες άνευ προηγουμένου05.02.2019Πρόσωπα

Η «απάντηση» του ΣΥΡΙΖΑ στις αιχμές για «κυβέρνηση κουρελού» ήρθε χθες, το μεσημέρι της Δευτέρας, με τη... διεύρυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, που όμως έγινε με έναν ιδιόμορφο για τα κοινοβουλευτικά πράγματα τρόπο!

Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής,

το περιεχόμενο της οποίας δημοσιοποιήθηκε κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν θετικά κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, δήλωσαν ότι επιζητούν να προσμετράται, στο εξής, η θετική ψήφος τους σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα νομοσχέδια, ώστε να διασφαλίζεται η... δεδηλωμένη.

Οι Ελενα Κουντουρά και Κατερίνα Παπακώστα, καθώς και οι Βασίλης Κόκκαλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης και Κώστας Ζουράρις ζήτησαν οι ψήφοι τους να προσμετρώνται ως ψήφοι της πλειοψηφίας, όπου δεν ζητείται ονομαστική ψηφοφορία. Ο κ. Ζουράρις διευκρίνισε, πάντως, ότι της δήλωσής του εξαιρεί την ψηφοφορία για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Ανεξάρτητοι»

Τυπικά, οι έξι βουλευτές παραμένουν «ανεξάρτητοι», ωστόσο στην πραγματικότητα θα μπορούσε κανείς να πει πως πρόκειται για ανεξάρτητους... κυβερνητικούς βουλευτές. Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί, δηλαδή, μόλις 145 έδρες, ωστόσο μπορεί να υπολογίζει επισήμως στη σταθερή στήριξη των έξι ανεξάρτητων βουλευτών.

Τις εξελίξεις είχε, ούτε λίγο ούτε πολύ, προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος είχε εκφράσει τη βεβαιότητα πως η πλειοψηφία των 151 θα... φαινόταν στη Βουλή. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα, ενώ αναφερόμενος στον άλλοτε κυβερνητικό εταίρο, με αφορμή το περιστατικό της «γκαζόζας», τόνισε ότι «κινδυνεύει να πέσει σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή».

Σε σχόλιό τους, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελούς». Για «κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, χωρίς όμως να θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι «η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ακροδεξιά καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί». «Θα είναι σαν να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι» σχολίασε το Ποτάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα