Δ. Μάρδας: Οι διαδηλωτές ήταν τουλάχιστον 500.000

Δ. Μάρδας: Οι διαδηλωτές ήταν τουλάχιστον 500.000 06.02.2018Πρόσωπα

Αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο δημιούργησε η εκτίμηση της Ελληνικής Αστυνομίας για μόλις 140.000 διαδηλωτές (!) στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας δήλωσε ότι οι πολίτες

που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο ήταν τουλάχιστον 500.000. Επικαλέστηκε μάλιστα εκτιμήσεις φίλων του τοπογράφων και υπολόγισε τον χώρο που καλύφθηκε σε 160.000 τετραγωνικά μέτρα. Το κάθε τετραγωνικό μέτρο χωράει 3,2 με 3,5 άτομα, όπως τόνισε.

Στους συγκυβερνώντες ΑΝ.ΕΛ., ο Δημήτρης Καμμένος υποστήριξε πως «140.000 δεν ήταν» και ότι «αυτή η εκτίμηση κάνει ρεζίλι αυτόν που την έκανε»! «Ηταν πάνω από 500.000, έκανα μισή ώρα να πάω από το Σύνταγμα στη Ρηγίλλης. Μέσα σε πέντε ώρες μπορεί ο κόσμος να αραιώσει να πυκνώσει» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, που εκτίμησε ότι το μήνυμα της συγκέντρωσης ήταν «Δεν θα παραδώσουμε τον όρο Μακεδονία».

Αυτός που έβγαλε ανακοίνωση περί 140.000 κόσμου «πρέπει να κοιταχτεί», δήλωσε με εμφανή διάθεση σαρκασμού ο Βασίλης Κικίλιας. «Οι άνθρωποι που βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα δεν είναι ακροδεξιοί ούτε ακροαριστεροί. Βρέθηκαν εκεί από πατριωτικό καθήκον και συναίσθημα» υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που σχολίασε επίσης ότι «η μειοψηφία που κυβερνά κατάφερε να μετατρέψει την πλατεία των Αγανακτισμένων σε πλατεία των αποφασισμένων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. «Μόνο ως αστειότητες μπορούν να εκληφθούν οι επισημάνσεις ότι είχε μόνο 150.000 κόσμο» είπε ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. και υποστήριξε ότι ο κόσμος που συμμετείχε στα συλλαλητήρια δεν εμπιστεύεται τον Νίκο Κοτζιά, «ο οποίος διαπραγματεύεται με απερισκεψία το όλο θέμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα