Διακομματικό ξέπλυμα στις Πρέσπες! Η ΝΔ έβαλε «πλάτη» στoν ΣΥΡΙΖΑ!

Μόνο η Ελληνική Λύση ψήφισε άρση ασυλίας για τους βουλευτές που κύρωσαν την κατάπτυστη συμφωνία με τα Σκόπια

Την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών ξέπλυναν στη Βουλή όλα τα κόμματα πλην της Ελληνικής Λύσης, παρά τις επαναλαμβανόμενες, κυρίως προεκλογικές, κορόνες περί καταστροφικής εθνικά συμφωνίας.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο απέναντι στον ελληνικό λαό, καθώς χθες, πυροβολώντας τα πόδια του, ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας

των 54 νυν βουλευτών -ανάμεσά τους και ο Αλέξης Τσίπρας- που ενέκριναν τον Ιανουάριο του 2019 την επαίσχυντη συμφωνία για το Σκοπιανό. Όσο για τη Ν.Δ., ως αναμενόταν, καταψήφισε κι εκείνη την άρση των βουλευτικών ασυλιών, προσπαθώντας να ψελλίσει δικαιολογίες περί ακαταδίωκτου της ψήφου και της γνώμης. Η άρση της ασυλίας των βουλευτών ετέθη στην κρίση της Ολομέλειας ύστερα από σχετική μήνυση δύο ιδιωτών, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Τις άρσεις ασυλίας καταψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝ.ΑΛ., του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ, αντιθέτως, υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, με τον Κυριάκο Βελόπουλο ωστόσο να αποφεύγει να αποκαλέσει τη συμφωνία προδοτική, αλλά να κάνει λόγο για λάθος. «Δεν θα πω ότι είναι προδοτική. Ο ελληνικός λαός τα λέει αυτά. Για εμάς όμως ήταν λάθος» είπε επί λέξει. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι όλες οι υποθέσεις που φτάνουν στη Βουλή πρέπει να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, ενώ επέμεινε στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο υπογράφηκε η συμφωνία.

Παίρνοντας τον λόγο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «υπερήφανοι» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ισχυριζόμενοι ότι έπραξαν με βάση το πατριωτικό συμφέρον, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο να μιλά για «γαλάζια» πολιτική στροφή, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του Συντάγματος, που «ενδεχομένως να αφορά εσωτερικές συνεννοήσεις της Ν.Δ.», όπως είπε, καθώς υποστήριξε ότι η γνώμη και η ψήφος του βουλευτή είναι ακαταδίωκτες.

Ο δε Γιώργος Κατρούγκαλος αποκάλεσε τη μήνυση που στρεφόταν και εναντίον του «φαιδρή», ενώ ο Νίκος Φίλης διερωτήθηκε εάν εγκαλείται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για εσχάτη προδοσία, εφόσον έθεσε ως θεμέλιο την πιστή τήρηση της συμφωνίας για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είναι τιμή μου να κατηγορούμαι για εσχάτη προδοσία» είπε από την πλευρά της η Αννα Βαγενά, που προκάλεσε τον γέλωτα με τη γεμάτη έξαψη ομιλία της.

Πάντως, εάν οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες, εκείνες που προκάλεσαν εντύπωση ήταν αυτές των βουλευτών της Ν.Δ. Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε ότι η μήνυση είναι «εντελώς ακατάληπτη» και δεν έπρεπε καν να έρθει στη Βουλή, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός υπεραμύνθηκε από τη μία το δικαίωμα του βουλευτή να ψηφίζει κατά συνείδηση, δηλώνοντας ότι η υπόθεση έπρεπε να τεθεί στο αρχείο, υποστήριξε ωστόσο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι… επιβλαβής και αποτελεί υποχώρηση από την εθνική γραμμή
Ο δε πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επέρριψε εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στον Άρειο Πάγο που δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο πριν διαβιβάσει τη μήνυση στη Βουλή, μιλώντας για «απαράδεκτη και αβάσιμη έγκληση» που δεν έπρεπε καν να περάσει το κοινοβουλευτικό κατώφλι…

Εκτός πάντως από τη «γαλάζια» κυβίστηση, η χθεσινή συνεδρίαση σφραγίστηκε και από την οξύτατη επίθεση του Νίκου Βούτση στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι επί 25 χρόνια εργαλειοποίησε το Σκοπιανό και επέφερε διχασμό και ομηρία της χώρας. Αίσθηση προκάλεσε και η απάντηση του γνωστού σαμαρικού Χαράλαμπου Αθανασίου, που σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του πρώην πρωθυπουργού, καθώς «ήταν εκείνος που έσωσε την Ελλάδα και την κράτησε στην ευρωζώνη».

Τον Αντώνη Σαμαρά υπερασπίστηκε και ο Σπήλιος Λιβανός, λέγοντας ότι η Ν.Δ. ουδέποτε ταυτίστηκε με ακραίες δυνάμεις, ούτε επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας ότι το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ήταν εκείνο που συμπορεύτηκε με ακραίες λογικές, όπως λόγου χάρη, στο δημοψήφισμα του 2015.

Οι… γκαφατζήδες και οι προφάσεις τους

Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν οι βουλευτές μας. Το αποτέλεσμα της χθεσινής ονομαστικής ψηφοφορίας επί της άρσης ασυλίας των 54 βουλευτών επεφύλασσε δύο εκπλήξεις, συγκεκριμένα δύο ορφανές ψήφους, μία θετική κι ένα «παρών». Με τη δημοσιοποίηση της ονομαστικής ψηφοφορίας αποκαλύφθηκε ότι υπέρ της άρσης της ασυλίας -εκτός των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης- τάχθηκε ο Σάκης Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ένας εκ των πιο πρόθυμων και διαπρύσιων κηρύκων της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Τι συνέβη ακριβώς; Ο βουλευτής μίλησε για διαδικαστικό λάθος και για παρεξήγηση, λέγοντας ότι εκείνος ψήφισε υπέρ, εννοώντας την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής προς την Ολομέλεια… Όσο για το «παρών», προήλθε τελικώς από τον Ροδίτη βουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Παππά, που πήγε «κατά λάθος», όπως ισχυρίστηκε, κόντρα στην κομματική γραμμή της καταψήφισης. Εκ παραδρομής, λοιπόν, και η ψήφος του κ. Παππά, σύμφωνα και με τον ίδιο και με «γαλάζιες» πηγές, που ωστόσο δεν έπεισαν τους πάντες…

Keywords
Τυχαία Θέματα