«Δημοψήφισμα» για το όνομα των Σκοπίων
Αρθρο - παρέμβαση του υπ. Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου
«Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό ■ Συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν»
ΚΑΙ 9 ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ
• Μ. Μπόλαρης: Επίλυση με ειλικρίνεια και σεβασμό
Η Θέση μας: ΟΧΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διαβάστε επίσης:
►Το μεγάλο κόλπο για τον αφελληνισμό της ΥγείαςΠώς η Marfin μπλόκαρε επένδυση στην Κέρκυρα από τη Euromedica!►Ο Δημ. Φράγκος, ένας από τους ήρωες της ακταιωρού, μιλά για τα γεγονότα του 1964►Κάτι έχει αρχίσει να κινείται σιγά σιγά στις συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα►Το ξεχασμένο βιβλίο του Χαρίτωνος Κοριζή (από το 1950) που δείχνει τη μόνη αλήθεια►Ο αινιγματικός Πολ Καζαριάν και τα «παιχνίδια» με τα ελληνικά ομόλογα
Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό
Από τον
Πάνο Καμμένο
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ελληνικός Λαός παρακολουθεί ένα θέατρο του παραλόγου σχετικά με το όνομα που θα αποδεχθεί η χώρα μας να ονομαστεί η πΓΔΜ στις συνομιλίες που θα αρχίσουν τις επόμενες εβδομάδες υπό τον διεθνή διαμεσολαβητή.
Η επιμονή της Μείζονος Αντιπολίτευσης να παραιτηθεί η Κυβέρνηση αν δεν ανακοινωθεί ποιο όνομα θα αποδεχθεί, πέρα από την υπονόμευση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, είναι και ακατανόητη.
Η ίδια από το 2007 έχει θέσει ως διαπραγματευτική γραμμή τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes). Ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις ανέφερε ότι για το όνομα της πΓΔΜ η αμοιβαίως αποδεκτή λύση θα βασίζεται στη βάση μίας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι στη σύνθετη αυτή ονομασία θα περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία».
Για τη μη συμπερίληψή του υπάρχουν δύο ανωτάτου επιπέδου πολιτικές αποφάσεις.
Η μία είναι Ελληνική, αυτή του Απριλίου 1992, υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η άλλη είναι Ευρωπαϊκή, αυτή του Ιουνίου 1992 των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας, ότι δεν θα αναγνωριστεί η κρατική αυτή οντότητα με τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά της.
Εδώ θα πρέπει να παραθέσουμε και τις ιστορικές αλήθειες γύρω από το όνομα.
Ο «εφευρέτης» της «μακεδονικής εθνότητας» ως διαχρονικού εχθρού των Ελλήνων δεν ήταν άλλος από τον ιδρυτή του φασισμού Μπενίτο Μουσολίνι. Στις δίκες των δωσιλόγων αποδείχτηκε περίτρανα ο λόγος της «εφεύρεσης», που δεν ήταν άλλος από τον εθνικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας και την υποδούλωση των εδαφών της στις φασιστικές δυνάμεις.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας μέχρι το 1934 δεν αναγνώριζε ίδια «Μακεδονική» εθνότητα. Με την επιστροφή του Τίτο στη Γιουγκοσλαβία το 1937 από τη Μόσχα, όπου είχε παραμείνει για μερικά χρόνια, η απόφαση αυτή ανετράπη το 1940.
Η ολομέλεια του Κ.Κ. της Βουλγαρίας, βλέποντας ότι η Γιουγκοσλαβία κερδίζει το παιχνίδι, αλλάζει πολιτική το 1956 και αποφασίζει ότι δεν υπάρχουν Μακεδονικό έθνος, γλώσσα, ιστορία και, συνακόλουθα, Μακεδονική μειονότητα στο Πιρίν. Το δε 1992 αναγνώρισε τα Σκόπια ως Κράτος και όχι ως Εθνος.
Ο πρώτος Πρόεδρος της πΓΔΜ Κύρο Γκλιγκόρωφ δήλωσε δημοσίως το 1991 ότι «οι Σλάβοι ήλθαν στα Βαλκάνια τον 7ο αιώνα μ.Χ., οι δε Σλάβοι στην περιοχή των Σκοπίων ήλθαν τον 18ο αιώνα και ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορία και τον πολιτισμό των Μακεδόνων, επειδή όμως διέφεραν από τους εκεί διαβιούντες Σέρβους και Βούλγαρους έλαβαν το όνομα τμήματος του εδάφους για να μην απορροφηθούν απ’ αυτούς».
Ο π. Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Φρτσκόφσκι σε συνέντευξη το 2008 τόνισε ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων δεν είναι Μακεδόνες, αλλά Σλάβοι οι οποίοι δεν θέλουν να αφομοιωθούν από τους ομοφύλους τους Βούλγαρους.
Το επιχείρημα ότι από της συστάσεως της Λ.Σ. Δημοκρατίας της Μακεδονίας το 1944, ως τμήματος της Ο.Δ. της Γιουγκοσλαβίας, δημιουργήθηκε από τους εκεί διαβιούντες Σλάβους «Μακεδονικό» έθνος είναι και αυτό ψευδές, καθ’ όσον από της συστάσεώς της υπήρξε πολιτική και επιστημονική αμφισβήτηση από τη χώρα μας και ως εκ τούτου γνώριζαν από την αρχή ότι το έθνος αυτό ανήκει σε άλλο Κράτος και ότι υποκλέπτουν την ιστορία και τον πολιτισμό του, και ως εκ τούτου το επιχείρημα του αυτοπροσδιορισμού που επικαλούνται ορισμένοι για να δικαιολογήσουν τη χρήση του όρου «Μακεδονία» είναι ανίσχυρο.
Ο σημερινός όμως Πρόεδρος της πΓΔΜ Ιβανώφ έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «οιαδήποτε λύση που θα αλλοιώνει την αναφορά στη γλώσσα μας και τη μοναδικότητά μας είναι απαράδεκτη για τη Μακεδονία και να εξευρεθεί λογικός συμβιβασμός ο οποίος δεν θα θίξει τη μακεδονική εθνική ταυτότητα και δεν θα πληγώσει την υπερηφάνεια του πληθυσμού».
Επίσης, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι τον Σεπτέμβριο του 2013, δήλωσε: «Η ονομασία (σ.σ.: της FYROM) πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία", διότι η χώρα βρίσκεται στην περιοχή της Μακεδονίας».
Ωστόσο, ο Αμερικανός διαμεσολαβητής κατέστησε σαφές ότι η FYROM «δεν είναι ολόκληρη η Μακεδονία». Οπως είπε χαρακτηριστικά, «η Μακεδονία είναι μεγάλη περιοχή η οποία οριοθετήθηκε (σ.σ.: με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου) πριν από 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, συνεπώς πρέπει να υπάρχει ένας προσδιορισμός ώστε να γίνεται σαφής διάκριση».
Τέλος, συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της πΓΔΜ θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, των τεχνών κ.λπ. για τους αιώνες που ακολουθούν. Μία τέτοια απόφαση εκφεύγει των εξουσιών οιουδήποτε πολιτικού, οιασδήποτε βαθμίδος. Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δεν γίνονται αυτά: Πρόβατα έφαγαν χασίς... Δείτε τι συνέβη μετά!
- Συνταρακτική εξέλιξη: Δολοφονήθηκε η Ειρήνη στο Αγρίνιο
- Ξαφνικός χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι μετά από 10 χρόνια και ένα παιδί
- Ποια ήταν η σχέση του Τζίμη Πανούση με την Εκκλησία
- Ωράριο καταστημάτων: Τι ώρα ανοίγουν καταστήματα και σούπερ σήμερα Κυριακή
- Όλα δείχνουν πρόωρη κάλπη: Τα 3+1 σενάρια του Μαξίμου
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Δείτε σε ποιους αφήνει την περιουσία της
- 5 σημάδια που δείχνουν ότι το συκώτι σας κινδυνεύει
- Χτυπάει η κακοκαιρία: Βροχές και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimokratianews
- Τελευταία Νέα Dimokratianews
- «Δημοψήφισμα» για το όνομα των Σκοπίων
- Θα ανακληθεί η δωρεά του κ. Μαρτίνου;
- Από τη Θέμιδα στη ζωγραφική!
- Πάλι το «μέλι» σκέφτεται ο Κουφοντίνας
- Πήρε βραβείο ο Γιώργος Παπανδρέου από αυτόν που έχει στόχο να «καταλάβει» ελληνικά νησιά!
- Παπαγγελόπουλος: Υπήρχε σύστημα προστασίας επωνύμων
- Καβγάδες και ακρότητες στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο!
- Αποσπάσεις τέλος στο Δημόσιο!
- Το κλάμα του Δομάζου για τον Λουκανίδη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μέσα στην πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
- Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ
- Τυνησία: Κοινωνικά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση υπό την πίεση των αιματηρών διαδηλώσεων
- Πορτογαλία: Οκτώ νεκροί από Πυρκαγιά σε διώροφο κτήριο
- «Πυρά» Δραγασάκη εναντίον των στρατηγικών κακοπληρωτών
- Τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018
- Στο Τάε Κβον Ντο η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα (photos)
- Πώς ξηλώνει η κυβέρνηση το «πουλόβερ» της απεργίας
- Να συνεχίσουν τις πτήσεις του οι Δικέφαλοι
- Θλίψη για τον θάνατο του Τζίμη Πανούση