Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο Τάκης Μόσχος

Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο Τάκης Μόσχος30.04.2019Πρόσωπα

Φτωχότερος είναι από χθες ο χώρος της τέχνης, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Ο κινηματογραφικός Αργύρης της «Γλυκιάς Συμμορίας» υπέστη διπλό εγκεφαλικό στα τέλη Ιανουαρίου και μπήκε εσπευσμένα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου με τη βοήθεια των γιατρών και κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και πήρε εξιτήριο. Εν συνεχεία ξεκίνησε αποθεραπεία σε κέντρο αποκατάστασης, αλλά δυστυχώς υπέστη

εκ νέου εγκεφαλικά επεισόδια.

Την Καθαρά Δευτέρα έπεσε σε κώμα και δεν ξύπνησε ξανά. Σε μια ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία του μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής στην Αθήνα και οι συγγενείς και οι φίλοι του έκαναν έκκληση για αίμα, αλλά και οικονομική βοήθεια, καθώς τα νοσήλια έφτασαν τα 40.000 ευρώ και αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα και σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη. Εξι χρόνια μετά έφυγε για τη Γερμανία, όπου έκανε σπουδές στην κοινωνιολογία, τις οποίες διέκοψε για να ασχοληθεί με τον πειραματικό κινηματογράφο. Παράλληλα δούλεψε σε φωτογραφίσεις μόδας ως μοντέλο. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, μπήκε τυχαία στον κινηματογράφο μέσω των φωτογραφίσεών του στη Γερμανία. Εκείνη την εποχή τού πρότειναν τον πρώτο ρόλο του σε ταινία, στον «Αγγελο» (1982). Συνολικά γύρισε 20 ταινίες, ενώ πήρε μέρος και σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές.

Τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε στη Σκόπελο, όπου είχε δημιουργήσει την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου και παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής σε παιδιά του γυμνασίου. Στο νησί θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα και η κηδεία του τις επόμενες ημέρες, αφού αυτή ήταν και η επιθυμία του ίδιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα