«Έφυγε» ο εφοπλιστής Κ. Αγαπητός

Ο 67χρονος επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς

Ένας από τους τελευταίους παραδοσιακούς ακτοπλόους, ιδιοκτήτης οικογενειακής ακτοπλοϊκής εταιρίας, ο Κώστας Αγαπητός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Ο επιχειρηματίας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, αλλά υπήρξε μετεγχειρητική επιπλοκή και έχασε τη μάχη. Προέρχεται από την εφοπλιστική οικογένεια του Γιάννη και του Βασίλη Αγαπητού, που ίδρυσαν το 1964 την ακτοπλοϊκή εταιρία Agapitos Lines,

η οποία πρωταγωνίστησε επί δεκαετίες στις θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας. Το 1992 τα παιδιά των δύο αδερφών χώρισαν την εταιρία στα δύο.

Την Agapitos Lines λειτούργησε ο Αντώνης Αγαπητός, γιος του Βασίλη, ενώ ο Κώστας και ο πατέρας του ίδρυσαν την Agapitos Express Ferries, που δραστηριοποιούνταν κυρίως στις γραμμές των Κυκλάδων, στην Αδριατική, στη γραμμή Σάμο – Ικαρία και τα Δωδεκάνησα. Οι δύο εταιρίες απορροφήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 από τη Minoan Flying Dolphins, μετέπειτα Hellenic Seaways. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στην αγορά των οχηματαγωγών πλοίων Ro-Ro.

O Κώστας Αγαπητός είχε απασχολήσει το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 1998, όταν είχε δεχτεί έξι πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του, το βράδυ του τελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στη Γαλλία. «Σώθηκα από θαύμα. Την ώρα της επίθεσης μιλούσα στο κινητό τηλέφωνο με έναν φίλο μου, όταν δύο σφαίρες με βρήκαν στο δεξί μου χέρι. Αν δεν είχα σηκωμένο το χέρι, οι σφαίρες θα με έβρισκαν στο κεφάλι και στο σώμα μου» είχε δηλώσει.

Στην κατάθεσή του ο Κώστας Αγαπητός είχε περιγράψει με λεπτομέρειες την απόπειρα δολοφονίας του, κατηγορώντας τον επίσης ακτοπλόο Ευάγγελο Βεντούρη ως το άτομο που επέβαινε στη μηχανή μεγάλου κυβισμού και το οποίο από τη θέση του συνοδηγού άνοιξε πυρ εναντίον του, στη συμβολή της οδού Αιγάλεω και Ακτής Κονδύλη, στον Πειραιά. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Αγαπητός είχε αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού φεριμπότ που ανήκε στον Βεντούρη, ο οποίος συνελήφθη μετά την απόπειρα δολοφονίας.

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί ότι είχε σχέση με την επίθεση και επικαλέστηκε ως άλλοθι ότι την ώρα που έγινε η επίθεση βρισκόταν στο σπίτι του με έξι φίλους του, έτρωγαν πίτσες και έβλεπαν το Μουντιάλ στην τηλεόραση. Οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό του και ο ακτοπλόος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Αγαπητός σχεδίαζε την επαναδραστηριοποίησή του στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Όμως δεν πρόλαβε, καθώς τον πρόδωσε η καρδιά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφυγε, Αγαπητός,efyge, agapitos