Είναι πολλά... τα λεφτά Γιάννο!

Είναι πολλά... τα λεφτά Γιάννο!20.09.2018Παρασκήνιο

Τι αναφέρουν οι δικογραφίες που εστάλησαν στη Βουλή. Οι εισαγγελείς τα βρήκαν όλα!

❱❱ Εκρυβε 4.608.773 φράγκα στην Ελβετία ❱❱ Μετέφερε 2.835.197 μέσω offshore

Πώς έστησε το μεγάλο κόλπο για να μην πιαστεί στη φάκα!

Γελά ο κόσμος! «Με τιμωρούν που έβαλα τη χώρα στην ΟΝΕ» λέει ο θρασύτατος πρώην υπουργός

Η Θέση μας: Σκάνδαλο 1,6 δισ ευρώ που έφαγαν οι ΜΚΟ!

Διαβάστε επίσης:

►Συντάξεις: Σκοτσέζικο ντους των δανειστών!►Ανασύρουν και «φαντάσματα» για
το «ναι» των Σκοπιανών►Ανέπαφες πληρωμές με κάρτα: Βολικές αλλά και επικίνδυνες!►Πουλάει... τρέλα η Παπακώστα για τον Ρουβίκωνα►Αγρίνιο: Φωτοβολίδα αντιεξουσιαστών τραυμάτισε 19χρονη►Χειροπέδες στον μυστηριώδη ιδιοκτήτη της ΜΚΟ ERCI

900 σελίδες- φωτιά «καίνε» τον Γιάννο

Τι αναφέρουν οι αποκαλυπτικές δικογραφίες για τον πρ. υπουργό. Ολοταχώς προς σύσταση νέας προανακρτικής επιτροπής στη Βουλή

E ίναι τελικά πολλά τα... λεφτά με τα οποία έπαιζε ο Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με το 16σέλιδο παραπεμπτικό που συνοδεύει τον περίπου 900σέλιδο φάκελο-φωτιά για τα έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Και μπορεί ο κ. Παπαντωνίου να φαντασιώνεται ότι τον κυνηγάνε γιατί έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ (μαζί με τον Σημίτη), αλλά η αλήθεια είναι ότι σφίγγει γύρω του ο κλοιός, καθώς τα στοιχεία των εισαγγελέων καίνε τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, μια και αποκαλύπτονται διαδρομές χρήματος (με παρένθετα πρόσωπα) που προκαλούν ίλιγγο τόσο για τα ποσά όσο και για τον τρόπο που διακινούνταν μέσω τραπεζών ολλανδικών, κυπριακών, ελβετικών κ.λπ. Το χειρότερο γι' αυτόν είναι το συμπέρασμα που περιέχεται στο διαβιβαστικό στο οποίο αναφέρεται: «Ερευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν ότι υπάρχουν και περαιτέρω ενδείξεις καταβολής και άλλων μεγάλων χρηματικών ποσών από τη γαλλική εταιρεία μέσω της χρησιμοποίησης πολλών εξωχώριων εταιρειών».

Εξοπλιστικά

Κοινό αντικείμενο όλων των δικογραφιών είναι το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά τον εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής έξι φρεγατών τύπου S του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Τα σημαντικά στοιχεία έφτασαν στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης μέσω δικαστικής συνδρομής απο ελβετικές και κυπριακές Αρχές.
Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο κ. Παπαντωνίου φέρεται με πρόθεση, κατά παράβαση των καθηκόντων του, να ζήτησε και να έλαβε από τη γαλλική εταιρία Thales Nederland B.V ποσό αξίας τουλάχιστον 2.835.000 ελβετικών φράγκων, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της. Στο ίδιο διαβιβαστικό υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής για τον κ. Παπαντωνίου δεν ασχολήθηκε με το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, καθώς ως τότε δεν υπήρχαν τέτοια στοιχεία.

Δωροδοκία

«Από την πρόσφατη ανακριτική μας έρευνα ωστόσο έχουν προκύψει κατά τη γνώμη μας στοιχεία που δύνανται στα πλαίσια του ανωτέρω εξοπλιστικού προγράμματος να στοιχειοθετήσουν σε βάρος του πρώην ΥΠΕΘΑ Ιωάννη Παπαντωνίου το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οι ανακριτικές Αρχές επικαλούνται στοιχεία τα οποία ήρθαν στα χέρια τους διά των απαντήσεων ελβετικών και κυπριακών Αρχών. Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα πάντα με τους ανακριτές, εμφανίζεται να νομιμοποιεί «παράνομα ωφελήματα που έλαβε από την κυρία υποκατασκευάστρια εταιρεία τουλάχιστον ύψους 2.835.197,05 ελβετικών φράγκων, το οποίο αποτέλεσε μέρος τουλάχιστον του συνολικού χρηματικού ποσού των 4.608.773,02 ελβετικών φράγκων που διατηρούσε εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντας όλο το ανωτέρω ποσό από οποιαδήποτε αρμόδια ελεγκτική Αρχή στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα από την ανακριτική μας έρευνα έχουμε διαπιστώσει και τη διακίνηση ξεχωριστού ποσού ύψους τουλάχιστον 2.242.299 €, το οποίο έχει εμβαστεί από την ίδια ως άνω γαλλική εταιρεία μέσω εξωχώριων εταιρειών, με τελικούς αποδέκτες άγνωστα κατά την ανάκριση πρόσωπα με παρεμφερή ωστόσο τρόπο και μέθοδο αντίστοιχο με αυτόν που διακινήθηκε και το ανωτέρω ποσό των 2.835.197,05 ελβετικών φράγκων».

«Ο ανωτέρω υπουργός με αφορμή την εκπόνηση και υλοποίηση του ως άνω εξοπλιστικού προγράμματος κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως υπουργός Εθνικής Αμυνας έλαβε τμηματικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά μέσω τραπεζικών λογαριασμών κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αποκρύπτεται τόσο η φύση των εν λόγω χρηματικών ποσών όσο και η ταυτότητά του ως τελικού αποδέκτη και πραγματικού δικαιούχου αυτών» αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Οσο για τον ίδιο, ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα εκατομμύρια προέρχονται από δωρεές, κληρονομιές και αποταμιεύσεις από την προσωπική εργασία του. Τα νέα στοιχεία αναμένεται να ενεργοποιήσουν τη σύσταση νέας προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παπαντωνίου, με τη σχετική πρόταση να κατατίθεται αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, την 1η Οκτωβρίου.

Θρασύτατη ανακοίνωση του Παπαντωνίου: Πληρώνω το τίμημα της ένταξης στην ΟΝΕ

Με απύθμενο θράσος και χωρίς ίχνος διάθεσης για απολογία σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε ως μέλος της κυβέρνησης Σημίτη και οδήγησαν τη χώρα στον βούρκο των σκανδάλων και στη χρεοκοπία, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου επιχείρησε χθες με μια μακροσκελή γραπτή ανακοίνωσή του να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν σε βάρος του από τις επιπλέον δύο δικογραφίες οι οποίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και την παθητική δωροδοκία.

Ο κ. Παπαντωνίου αρχίζει την ανακοίνωσή του ισχυριζόμενος πως «πληρώνει το τίμημα» για την «επιτυχία» να συνδέσει το όνομά του ως υπουργός Οικονομίας με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, στο ευρώ «που μας κράτησε όρθιους παρά τα λάθη των εταίρων μας στην τελευταία καταστροφική κρίση», και δηλώνει πως δέχεται «τόνους λάσπης» από τους διώκτες του. Δεν τους κατονομάζει, ωστόσο, και βεβαίως αποσιωπά τις συνέπειες της... επιτυχία τους αυτής.

Σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τα εξοπλιστικά προγράμματα, υποστηρίζει πως «χωρίς απόδειξη “απιστίας" δεν υπάρχει παράνομη δραστηριότητα ούτε “παράνομα έσοδα” που πρέπει δήθεν να “νομιμοποιηθούν”» και συμπληρώνει λέγοντας πως «ο σκόπελος αυτός αποφεύγεται με την επινόηση της “παθητικής δωροδοκίας"».
Οσον αφορά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελβετία, ισχυρίζεται πως είναι «πεντακάθαροι». «Ούτε έμβασμα ούτε τραπεζική ροή ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί, τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, αποδείχτηκε έπειτα από ενδελεχή εξέταση ότι είναι πεντακάθαροι» αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα