Εκτός ΕΦΚΑ (αλλά χωρίς... τροπολογία) οι συνταξιούχοι της ΤτΕ

Εκτός ΕΦΚΑ (αλλά χωρίς... τροπολογία) οι συνταξιούχοι της ΤτΕ23.03.2018Άρθρα

Διαψεύδεται από όλες τις πλευρές χθεσινό δημοσίευμα των «Νέων» περί φωτογραφικής τροπολογίας που εξαιρεί τους συνταξιούχους της Τραπέζης της Ελλάδος (μεταξύ αυτών και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα) από τις μειώσεις συντάξεων.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κατατέθηκε τέτοια τροπολογία, ενώ οι συντάξεις αυτές πληρώνονται από την ΕΚΤ.

«Δεν εντάχθηκαν

ποτέ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ στο δημόσιο σύστημα και γι' αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος. Επισήμανε δε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ αλλά και ότι οι συντάξεις της Κεντρικής Τράπεζας δεν επιβαρύνουν το Δημόσιο.

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Μπαλαούρας, με δήλωσή του, αναφέρει: «Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ. Τελικά, αναρωτιέμαι αν η καλύτερη άμυνά μου στη μεθοδευμένη συκοφαντία είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή να τους αφήσω στην απαξίωση στην οποία έχουν κατρακυλήσει. Το ελάχιστο που οφείλουν να πράξουν είναι να δημοσιεύσουν την απάντησή μου στην πρώτη σελίδα, όπως έκαναν με τη λάσπη τους».

Υπενθυμίζεται ότι σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» τον περασμένο Ιούνιο αναφερόταν ότι εκτός ΕΦΚΑ παραμένουν οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος (οι «υπάλληλοι» του Στουρνάρα), οι οποίοι εξαιρούνται από τον νόμο Κατρούγκαλου και συνεχίζουν να λαμβάνουν -χωρίς καμία περικοπή- προνομιακές συντάξεις που κατά μέσο όρο ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ τον μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα