ΕΛΕΟΣ! ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ... ΝΟΜΠΕΛ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ

ΕΛΕΟΣ! ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ... ΝΟΜΠΕΛ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ07.08.2018Πρόσωπα

Καθηγητής θεωρεί ότι η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών ανυψώνει την Ελλάδα

Στον παραλογισμό το έριξε ο Εντουαρντ Τζόζεφ, καθηγητής Διαχείρισης Συγκρούσεων στο πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο οποίος αγγίζει τα όρια της γελοιότητας με την πρότασή του να απονεμηθεί Νόμπελ Ειρήνης στους... Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ώρα μάλιστα που ολόκληρη η Ελλάδα

βράζει από αγανάκτηση και ενώ συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και της ιστορικής κληρονομιάς μας στους Σκοπιανούς, με νέες συγκεντρώσεις να προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Δύο συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό έχουν προγραμματιστεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης.

Το πρώτο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα μπροστά από το Βελλίδειο και διοργανώνεται από τις επιτροπές αγώνα για τη Μακεδονία. Την ίδια μέρα και ώρα ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» καλεί σε συγκέντρωση μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ οργανώνει ακόμη ένα συλλαλητήριο την επομένη.

Προφανώς, όμως, η σφοδρή αντίδραση του ελληνικού λαού αφήνει παντελώς αδιάφορο τον αμφιλεγόμενο Αμερικανό καθηγητή, που, αν μη τι άλλο, κέρδισε λίγη δημοσιότητα στη χώρα μας και στα Σκόπια.

Με αστεία επιχειρήματα επανήλθε έπειτα από ένα κωμικό άρθρο που είχε γράψει προ μερικών εβδομάδων στο Foreign Policy και με συνέντευξή του στο ΑΠΕ δικαιολόγησε την πρότασή του για το Νόμπελ στους δύο πρωθυπουργούς, αγνοώντας (;) τον παλλαϊκό ξεσηκωμό που έχει σημάνει στον ελληνικό χώρο και στην ομογένεια. «Η φιλοδοξία της Ελλάδας να αναλάβει τον ρόλο της ηγέτιδας δύναμης στην περιοχή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όσο παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του ονοματολογικού» επισήμανε ο κ. Τζόζεφ και με... υπέρμετρο ενθουσιασμό έσπευσε να προσθέσει: «Η επίλυση αυτού του προβλήματος ανυψώνει την Ελλάδα σε ένα βάθρο θαυμασμού και σεβασμού τόσο μέσα στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ε.Ε., στον ΟΗΕ, αλλά και στα μάτια της διεθνούς κοινότητας γενικότερα. Είναι μια ένδειξη ωριμότητας και διορατικότητας της ελληνικής ηγεσίας και του ελληνικού λαού και πιστεύω ότι αυτό έγινε με έναν τρόπο που σέβεται και διασφαλίζει την ιστορική και την πολιτισμική κληρονομιά της ελληνιστικής Μακεδονίας αλλά και της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας κάθε λαού αντιστοίχως».

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη εξηγεί γιατί ο ίδιος πιστεύει πως η συμφωνία διασφαλίζει τον σεβασμό στην ιστορική και την πολιτισμική κληρονομιά κάθε πλευράς, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και ενδυναμώνοντας τη γεωπολιτική και στρατηγική θέση της χώρας. Περαστικά στον κύριο καθηγητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα