Ελληνας στο τιμόνι του Φεστιβάλ Χέντελ

Ελληνας στο τιμόνι του Φεστιβάλ Χέντελ 26.10.2018Πρόσωπα

Διάκριση για τον μαέστρο Γ. Πέτρου

Ενας Ελληνας στο τιμόνι του Φεστιβάλ Μουσικής Internationale Händel Festspiele Göttingen. Ο διακεκριμένος Γιώργος Πέτρου αναλαμβάνει από τη σεζόν 2021-2022 τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Διεθνές Φεστιβάλ Χέντελ του Γκέιτινγκεν, ενός από τα παλαιότερα φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής.

Ο Ελληνας αρχιμουσικός, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου

αιώνα και ήταν υποψήφιος για βραβείο Grammy, παίρνει τη σκυτάλη του φεστιβάλ και της ορχήστρας από τον Laurence Cummings, μετά την εκλογή του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή από εποπτικό συμβούλιο και επιτροπή επιλογής, στην οποία συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με εξειδίκευση στην παλαιά μουσική.

«Εξαίρετος»

«Στο πρόσωπο του Γιώργου Πέτρου βρήκαμε έναν εξαίρετο, διεθνώς αναγνωρισμένο διάδοχο του Laurence Cummings. Ο Πέτρου έχει το απαιτούμενο δυναμικό για να συμβάλει στη διατήρηση της λάμψης του φεστιβάλ στη διεθνή μουσική σκηνή τη δεκαετία του 2020» δήλωσε ο καθηγητής δρ Wilhelm Krull, πρόεδρος του συμβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής.

Ο Γιώργος Πέτρου, ένας από τους πλέον διακεκριμένους διευθυντές ορχήστρας της γενιάς του με λαμπρή διεθνή σταδιοδρομία, πολυάριθμες βραβεύσεις, τακτικές εμφανίσεις στο εξωτερικό και συνεργασίες με διάσημες ορχήστρες, είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα - Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής. Αξίζει να τονιστεί πως το φεστιβάλ ιδρύθηκε στο 1920 και στοχεύει στην προβολή των έργων του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ μέσα από τεκμηριωμένες ιστορικές ερμηνείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα